Siperian sairaalan johtava lääkäri: "Aleksei Navalnyi ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa siirrettäväksi" – edustajan mukaan sairaalaan jääminen olisi hengenvaarallista

Kuva kahvilasta herätti huhumyllyn Venäjän oppositiojohtajan kohtalosta – meneekö tässä kurkusta alas myrkkyä? 0:55
Katso video: Joiko Navalnyi myrkkyä tässä tilanteessa?

Siperian sairaalan johtava lääkäri on kommentoinut Aleksei Navalnyin tilaa hänen edustajalleen. Aiheesta kertoo uutistoimisto Reuters.

Siperian sairaalan johtavan lääkärin mukaan Navalnyi ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa siirrettäväksi. Hänen mukaansa miehen tila on epävakaa, mutta hänen läheisensä toivovat voivansa siirtää hänet muualle.

Lääkärin mukaan tämä on riittämätön peruste Navalnyin siirtämiselle. 

Navalnyin edustajan mukaan miehen jättäminen siperialaiseen sairaalaan olisi ”hengenvaarallisen vakavaa". Hänen mukaansa sairaalasta puuttuu vaadittavia välineitä ja Navalnyi ei ole saanut vielä diagnoosia.

Navalnyin edustaja on syyttänyt lääkäreitä Kremlistä tulleelle paineelle murtumisesta. Hän on myös sanonut Twitterissä, että poliisin mukaan Navalnyin kehosta olisi löydetty myrkkyä, joka on vaarallista hänen lähellään oleville.

Saksalainen kone on lähtenyt noutamaan Navalnyitä Venäjältä. Viimeisimmän tiedon mukaan lentokone on Venäjän ilmatilassa ja sen odotetaan laskeutuvan tunnin sisään. 

Mistä on kyse?

Aleksei Navalnyi on tunnettu venäläinen aktivisti. Hän on pitänyt vuosia blogia korruptiosta ja muista väärinkäytöksistä Venäjällä. Navalnyi vastustaa Venäjän nykyhallintoa ja on ollut vuosien saatossa useiden rikostutkintojen kohteena.

Navalnyin edustajan Kira Jarmyshin mukaan Navalnyin juomassa teessä olisi ollut myrkkyä. Hän joi teetä Tomskin lentoasemalla ennen lentoa Moskovaan. Lennolla Navalnyi sai voimakkaita oireita, minkä jälkeen kone teki hätälaskun. 


Uutista päivitetty kello 10.06: Lisätty uusimmat tiedot.

Lue myös:

    Uusimmat