Sinustako matohoitaja ja matoekspertti? Osallistu koulutukseen!

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus kouluttaa vapaaehtoisia matoeksperttejä ja matojen hoitajia. Tarkoituksena on, että koulutukseen valitut levittäisivät matotietoisuutta ympäri pääkaupunkiseutua.

Matoko iljettävä? Multaa pyörittelevä mato on avuksi ympäristölle ja matojen avulla voidaan tuottaa ekologista lähimultaa pienessäkin asunnossa.

– Kompostointi on ekologista, sillä siten saadaan ravinteet kiertoon paikan päällä. Tärkeintä on, ettei orgaaninen jäte päädy kaatopaikalle kasvihuonekaasuja tuottamaan, kertoo ympäristöasiantuntija Pia Engström.

Matokompostoinnin edistämiseksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus kouluttaa vapaaehtoisia matoeksperttejä ja matojen hoitajia. Kastematojen sijaan matokomposteissa käytetään tunkiolieroja, jotka muistuttavat kastematoja, mutta ne viihtyvät paremmin kosteissa ja lämpimissä paikoissa.

Koulutus on tarkoitettu niille, joita kiinnostaa vapaaehtoisen matoekspertin tehtävät tai matokompostin hoitaminen. Päämääränä on, että vapaaehtoiset levittävät matotietoisuutta ympäri pääkaupunkiseutua ja mahdollistavat matojen laajan levikin.

Kierrätyskeskuksesta voi myös ostaa tunkiolieroja, esimerkiksi oman kotikompostin perustamista varten. Sisäkompostointi on oikein tehtynä helppoa ja hajutonta: tarvitaan vain riittävän suuri astia, vähän multaa ja tunkioloeroja.

STT/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja