Mainos

Sinnemäki lähes varma vihreiden uusi puheenjohtaja

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki on nyt lähes varma vihreiden uusi puheenjohtaja ja tuleva työministeri.

Vastaehdokkaita ei ole, kun kansanedustaja Ville Niinistökin tänään perhesyihin vedoten ilmoitti ettei ole käytettävissä.

Niinistö kertoi vihreiden valtuuskunnassa Turussa, ettei hän aio haastaa Sinnemäkeä puheenjohtajakilvassa.

Niinistö oli jonkin aikaa harkinnut ehdokkuutta. Ratkaisu oli syntynyt viime viikonloppuna.

- Viime viikkoina olen punninnut sitä, onko puolueen puheenjohtajuus mahdollista yhdistää oman perheeni arkeen tasapainoisella tavalla. Olen tullut siihen tulokseen, että se ei ole mahdollista, hän tiivisti.

Kiinnostuksen puutteesta Niinistön päätös ei ollut kiinni. Hänen mielestään ihmisen on vain omassa elämässään syytä noudattaa niitä arvoja, joista puhuu poliitikkona.

- Puolueen puheenjohtajana ajan järjestäminen perheelle ei ole helppoa, ja kaksi puoluejohtajaa samassa perheessä olisi jo liikaa.

Niinistö Ville, Vihreät, kuva: Lehtikuva

Tällä Niinistö viittasi siihen, että hänen puolisonsa Maria Wetterstrand on Ruotsin vihreiden puheenjohtaja ja mahdollisesti tuleva ministeri. Perheessä on kaksi lasta ja kolme kotia, joten perhe-elämän yhteensovittaminen ei ole helppoa.

Hän kertoi miettineensä myös sitä vaihtoehtoa, että olisi jäänyt hallituksen ulkopuolelle, jos hän olisi tullut valituksi puheenjohtajaksi. Sitä hän ei kuitenkaan pitänyt tässä taloustilanteessa järkevänä ratkaisuna.

Jäsenäänestys jäänee pois

Sinnemäki on toistaiseksi ainoa ehdokas. Jos toista ehdokasta ei tule, vihreiden suunnittelema jäsenäänestys puheenjohtajasta menettää merkityksensä.

Nykyinen puheenjohtaja Tarja Cronberg uskoo, että enää ei ole tulossa uusia ehdokkaita, vaikka puheenjohtajaksi voi ilmoittautua vielä puoluekokouksessakin toukokuussa.

Cronberg sanoi ymmärtävänsä hyvin Niinistön ratkaisun. Hän kuitenkin korosti puolueen tulevaisuuden olevan turvattu Sinnemäen puheenjohtajuudella.

Cronberg itse lupaa ilmoittaa mahdollisesta eurovaaliehdokkuudestaan maaliskuun aikana. Hän myönsi, että Brysselissä asuminen ei innosta.

Puoluekokous valitsee Cronbergin seuraajan toukokuussa Jyväskylässä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.