Mainos

Sinnemäki ja Pekkarinen: Seksihäirintä kuriin

Häirintä on työ- ja elinkeinoministeriössä iso ongelma, sanoo työministeri Anni Sinnemäki (vihr). Sinnemäki arvioi tilannetta ministeriön sisäisen kartoituksen perusteella.

Sinnemäki valittelee, ettei ministeriössä ole ollut riittävää luottamuksen ilmapiiriä tapausten ratkaisemiseksi. Sinnemäki sai syksyllä tehdyn kyselyn tuloksia käyttöönsä eilen.

Sinnemäki ja Pekkarinen: Häirintä johtaa toimiin

Alma Median lehdet kertoivat henkilöstökyselyn perusteella tänään, että virkamiesten epäasiallinen ja vähättelevä käytös rehottaa ministeriössä. Yli 20 ministeriön työntekijää on kokenut työpaikallaan seksuaalista häirintää.

Työ- ja elinkeinoministeriössä ei suvaita minkäänlaista häirintää. Näin vakuuttavat superministeriötä johtavat ministerit Sinnemäki ja Mauri Pekkarinen (kesk) tiedotteessaan. Julkisuuteen nousseet syytökset häirinnästä ovat ministerien mukaan vakavia ja ne johtavat toimenpiteisiin.

Sinnemäki ja Pekkarinen sanovat, että ministeriöön on nyt pystyttävä luomaan sellainen luottamuksen ilmapiiri, että esimerkiksi seksuaalista häirintää kokeneet uskaltavat kertoa asiasta työsuojeluvaltuutetulle, esimiehelleen tai muulle johdolle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.