Mainos

Sinn Fein valmis neuvottelemaan uuden brittihallituksen kanssa

Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n poliittinen siipi Sinn Fein ilmoittaa olevansa valmis neuvottelemaan rauhasta uuden brittihallituksen kanssa.

Toukokuun ensimmäisenä pidettävien Britannian vaalien voittajaksi povataan työnväenpuoluetta. IRA:n mukaan työväenpuolueen nousu hallitusvastuuseen edistäisi Pohjois-Irlannin rauhanprosessia.

Viisi Lontoon rautatieasemaa ja osia Heathrow'n ja Gatwickin lentokentistä suljettiin tänään pommiuhkausten vuoksi. Poliisi tyhjensi ja sulki keskustan asemat ja niiden lähikadut saatuaan useita "uhkaavia puhelinsoittoja". Varotoimet halvaannuttivat Lontoon aamuliikenteen. Sadat tuhannet työmatkalaiset juuttuivat pysäytettyihin juniin, katujen ruuhkiin ja poliisin tiesulkujen taakse.

Pommiuhkausten takana oli todennäköisesti Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA, sillä varoituksiin sisältyi poliisin mukaan tunnussana, jonka järjestö yleensä liittää viesteihinsä. IRA on Britannian parlamenttivaalien alla kiihdyttänyt iskuja, joilla se vastustaa Britannian valtaa Pohjois-Irlannissa. Viimeksi perjantaina IRA räjäytti kaksi pommia Doncasterin ja Leedsin rautatieasemilla Pohjois-Englannissa.

Eilen poliisi sulki osan Lontoota kiertävästä moottoritie M25:ta löydettyään tien läheisyydestä epäilyttävän paketin. Tutkimuksissa kuitenkin paljastui, että paketti ei sisältänyt pommia.
(MTV3-STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.