Mainos

Sinn Fein hyväksyi brittien rauhanavauksen

IRA:n poliittisen siiven Sinn Feinin johtaja Gerry Adams tapasi tänään Irlannin hallituksen edustajia. Keskustelujen toivotaan johtavan nopeasti tilanteen rauhoittumiseen Pohjois-Irlannissa.

Irlannin hallitus ei ole käynyt virallisia neuvotteluja IRA:n kanssa kuukausiin. Nyt tilanne muuttui, kun Britannian pääministeri Tony Blair hyväksyi keskustelujen käymisen hallituksensa ja Sinn Feinin välillä, ja Irlannin hallitus seurasi esimerkkiä.

Britannian pääministeri Tony Blair ilmoitti eilen olevansa valmis lisäämään yhteyksiä IRA:n poliittiseen siipeen Sinn Feiniin. Blair sanoi Belfastissa, että hänen puolestaan Britannian hallituksen edustajat voivat tavata Sinn Feinin johtoa rauhanprosessin helpottamiseksi.

Blairin mukaan yhteydenpidon ehtona on kuitenkin se, ettei IRA tee uusia terrori-iskuja lähes 30 vuotta jatkuneessa kampanjassaan Pohjois-Irlannin erottamiseksi Britanniasta. Sekä Britannian että Irlannin hallitukset kielsivät yhteydenpidon Sinn Feiniin sen jälkeen kun IRA aloitti terrorikampanjansa uudelleen 17 kuukauden tulitauon jälkeen helmikuussa 1996.

Blairin puhe oli ensimmäinen uusi avaus Pohjois-Irlannin-kysymyksessä sen jälkeen kun IRA rikkoi tulitaukonsa. Sinn Feinin johtajat Gerry Adams ja Martin McGuinness ovat vaatineet Britanniaa avaamaan uudelleen yhteydet puolueeseen sen jälkeen kun heidät kummatkin valittiin Britannian parlamenttiin 1. toukokuuta.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.