Mainos

Sinkoisku suomalaisasemaan Kosovossa

Suomalaisten rauhanturvaajien rakenteilla olevaan vartiointiasemaan Kosovossa tehtiin sinkoisku viime yönä. Asemalla ei ollut iskuhetkellä miehistöä ja henkilövahingoilta vältyttiin.

Lähes valmis asema ja sen vartiotorni tuhoutuivat kuitenkin sinkoiskussa pahoin. Pataljoonan komentaja, eversti Arto Räty pitää iskua vakavana tapauksena, joka viedään poliisitutkintaan. Pataljoona aikoo myös itse selvittää syyt, jotka johtivat iskuun.

-Iskun tekijästä ei ole tietoa. Kyseessä on todennäköisesti ääriryhmä, joka haluaa estää vartiointiaseman rakentamisen, Räty huomauttaa. Rädyn mukaan suomalaisiin tai suomalaisten ruhanturvaajien välineistöön ei ole aiemmin kohdistunut aseellista hyökkäystä. Räty arvelee, että sinkoisku tehtiin tarkoituksella öiseen aikaan, kun asemalla ei ollut rakennusväkeä.

Suomalaiset eivät silmätikkuina

Hänen mukaansa isku ei suoranaisesti kerro siitä, että suomalaiset rauhanturvaajat olisivat joutuneet paikallisväestön hampaisiin.
-Enemmänkin on kyse pelottelusta. Vartiointiasemaa ollaan rakentamassa Pristinaan vievän maantien varteen serbikylä Dobrotin ja muutaman pienen albaanikylän välille, jossa väkivaltaisuudet voivat leimahtaa muutamassa sekunnissa, Räty mainitsee. Komentaja uskoo, että uudestaan rakennettava vartiointiasema palvelee jatkossa sekä serbien että albaanien turvallisuutta alueella.

-Vartioinnilla pyritään ennaltaehkäisemään väkivaltaisuuksia ja valvomaan liikennettä paremmin, Räty kertoo. Rädyn mukaan vartiointiaseman ympärille rakennetaan nyt sinkoaita, joka pysäyttää vastaavanlaiset iskut jatkossa tehokkaammin.

Räty kuitenkin huomauttaa, että varsinkin singolta on vaikea suojautua. Lähitulevaisuudessa uudestaan rakennettavalla asemalla on määrä työskennellä kerrallaan kahdesta neljään rauhanturvaajaa ympäri vuorokauden.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.