Mainos

Sinko ja kranaatinheitin löytyivät omakotitalosta – näin epäilty rikos paljastui

Kuopin viimeviikkoisen räjähderikostapauksen tutkinnassa löytyi muun muassa puolustusvoimien kertasinko, pikakivääri, kranaatinheitin ja panssarintorjuntakivääri, paljastaa tutkinnanjohtaja Mikko Lyytinen MTV3 Uutisille.

Aseet eivät tosin olleet toimintakuntoisia, vaan ne olivat deaktivoituja. Poliisi selvittää parhaillaan, olivatko ne laittomia.

Poliisi ja puolustusvoimat tarkastivat viime viikon tiistaina Kuopion Rahusenkankaalla omakotitalon, josta löytyi kymmenittäin aseita, ammuksia ja aseiden osia. Tutkinnanjohtaja Mikko Lyytinen kertoo MTV3 Uutisille, että rikoksesta epäillyt miehet ovat keski-ikäisiä ja he ovat keränneet aseita ja niiden osia jo 1970-luvulta lähtien.

Iso osa aseista oli deaktivoituja, eli toimintakelvottomia aseita. Osa aseista oli myös toimintakelpoisia, joihin miehillä oli lupakin.

– Toinen miehistä on ainakin myöntänyt teon, mutta toinen on ollut kuulusteluissa hieman hiljaisempi, Lyytinen toteaa.

Miehet ovat keräilleet myös sodanaikaisia ammuksia ja aseiden osia maastosta Kuhmon seudulla. Puolustusvoimat selvittää parhaillaan, ovatko ne toimintakuntoisia.

Miehet ovat keränneet aseita ulkomailta, lähinnä netistä tilaamalla. Vyyhti lähtikin purkautumaan, kun tulli teki poliisille tutkintapyynnön aseen osasta, jonka miehet olivat tilanneet ulkomailta.

Poliisi tutkii tapausta ainakin ampuma-aserikoksena ja räjähderikoksena. Miehet ovat tällä hetkellä vapaalla jalalla. Tutkinnan alkuvaiheessa he olivat kiinniotettuina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.