Sinkkukotien määrä kasvoi viime vuonna – katso, kuinka paljon!

Sinkkuna elävien määrä kasvoi viime vuonna Suomessa. Vain reilussa neljänneksessä asuntokunnista asui enemmän kuin yksi tai kaksi henkilöä.

Suomessa oli vuoden 2012 lopulla yhteensä 2 580 000 asuntokuntaa, joista huimat 74 prosenttia oli pieniä, yhden tai kahden henkilön asuntokuntia.

Tilastokeskuksen mukaan yhden henkilön asuntokuntia oli 17 000 enemmän kuin edellisenä vuonna ja kahden henkilön asuntokuntienkin määrä kasvoi yhdeksällä tuhannella. Suurempien, vähintään kolmen henkilön asuntokuntien määrä väheni edellisvuoteen verrattuna. Asuntokunnan muodostavat kaikki samassa asuinhuoneistossa vakinaisesti asuvat henkilöt.

Yhden ja kahden henkilön asuntokuntien määrän kasvu heijastuu myös uusien asuntojen kysyntään. Vuosina 2011–2012 valmistuneista vakinaisesti asutuista kerrostaloasunnoista peräti 89 prosentissa asui vuoden 2012 lopulla yhden tai kahden henkilön asuntokunta. Uusista rivitaloasunnoista 70 prosentissa asui yhden tai kahden henkilön asuntokunta. Sen sijaan uusissa pientaloasunnoissa asui useimmiten vähintään kolme henkilöä.

MTV3/Jokakoti.fi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja