Sinivalkoiset cocktailpalat

Itsenäisyyspäivän kunniaksi tehdään käteviä cocktailpaloja. Täytteen värit on valittu sini-valkoisiksi, voit täyttää puolet paloista sinihomejuustolla ja puolet fetajuustolla.

Cocktailpalojen muoto voi olla pelkistetysti neliöitä eli leikkaa taikinalevy vain ruudukoksi (2 x 4), voitele, ripottele pinnalle koristetta ja paista neliöt. Voit myös ottaa taikinalevystä piparimuoteilla erimuotoisia paloja: kuita, tähtiä, sydämiä.

Sinivalkoiset cocktailpalat

30-40 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehti-, Torttu- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
  • Munaa voiteluun
  • Unikon, fenkolin tms. siemeniä koristeeksi
  • Valkoinen täyte:
  • 100 g feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • 3-4 puristettua valkosipulinkynttä
  • Sininen täyte:
  • 100 g sinihomejuustomurua
  • 50 g ranskankermaa
  • 50 g mustia oliiveja

Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja kuun muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä tähtiä ja kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon tai fenkolin siemeniä.

Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Sekoita molemmat täytteet omissa kipoissaan tahnaksi. Halkaise jäähtyneet kuviot terävällä veitsellä ja laita väliin 1-2 teelusikallista täytettä.

VINKKI: Jos teet suuremman määrän ja haluat oikein kauniita cocktailpaloja, pursota täytettä väleihin kauniisti. Jotta täyte on pursotettavaa, se tulee hienontaa hyvin tahnamaiseksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat