Mainos

Sinisten Mattila sotesta: "En usko, että näin iso asia on vielä valmis, mutta isot linjat on ratkaistu"

Sote-palvelujen valinnanvapauden suuri kuva on selvä, mutta valinnanvapauslinjauksissa riittää vielä tarkentamista ja pohdittavaa, arvioi sosiaali- terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) STT:lle.

– Tässä on varmasti hiottavaa. En usko, että näin iso asia on nyt vielä valmis, mutta isot linjat on ratkaistu. Siihen on tietysti matkaa, että se on sitten toteuttamiskelpoinen ja astuu jonain päivänä käytäntöön. Kyllähän tässä iso urakka on se täytäntöönpano, sanoi Mattila iltapäivällä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoi aiemmin maanantaina blogikirjoituksessaan, että valinnanvapauslain luonnos on torstaina eduskuntaryhmien käsittelyssä.

Mattila muistuttaa, että valinnanvapausesitys lähetetään vielä lausuntokierrokselle ja että myös eduskunnan perustuslakivaliokunta ottaa siihen kantaa.

Siniset ovat halunneet valinnanvapausuudistuksessa painottaa yhteiskuntavastuuta sekä pienten ja keskisuurten yritysten roolia.

– (On tärkeää, että) aika ja aikataulu rytmitetään niin, että pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on mahdollista olla mukana, Mattila sanoo.

Hän pitää tärkeänä myös julkisen sektorin roolia uudistuksessa.

– On ihan hyvä, että julkisella sektorilla on vahva ote eli että maakunta on vahva julkinen järjestäjä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.