Sinisimpukkawokki, friteerattu basilika ja chili

Sinisimpukkawokki

  • 500 g sinisimpukoita
  • 1 1/2 dl kookosmaitoa
  • 3 dl kalalientä
  • 80 g riisinuudelia
  • 1 rkl raastettua inkiväriä
  • 2 korianterin oksaa
  • 1/2 sitruunaruoho
  • 1/2 punainen chili
  • 1 rkl fish saucea
  • 1 rkl limen mehua
  • 1-2 fenkolia
  • 5 vihreää parsaa
  • suolaa

Tarkista että simpukat ovat eläviä. Nypi parrat pois. Pese simpukat. Liota nuudeleita 20 minuuttia. Kuori ja puolita parsat. Poista kuivat päät ja pilko. Kuori ja pilko fenkoli. Tee sitruunaruohoon viiltoja jotta saat maut esiin. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Kuori inkivääri ja raasta. Hienonna korianterin lehdet, älä käytä vartta.

Kuumenna wokki kuumaksi. Lisää simpukat sekä heti perään kalaliemi ja ripaus suolaa. Keitä n. 3 minuuttia niin, että simpukat aukeavat. Nostele simpukat pois. Lisää kookosmaito. Lisää sitruunaruoho, parsat, fenkoli, inkivääri ja chili. Lisää vielä fish sauce ja limen mehu. Anna hautua 15 minuuttia. Lisää nuudelit. Lisää simpukat takaisin wokkiin ja kääntele. Lisää korianteri. Poista sitruunaruoho ennen tarjoilua.

Lisää vielä valmiin annoksen päälle friteerattua basilikaa ja chiliä.

Friteerattu basilika ja chili

  • 2 dl öljyä
  • 1/2 nippu basilikaa
  • 1 punainen chili

Kuumenna öljy kuumaksi kattilassa. Kuivaa basilika ennen friteerausta.

Friteeraa pilkotut basilika ja chili. Nostele reikäkauhalla paperille ja anna valua hetki. Voit halutessasi lisätä suolaa. Tarjoile wokin kera.

Lue myös:

    Uusimmat