Mainos

Sinipuna ja punamulta yhtä suosittuja seuraavaksi hallitukseksi

Sinipuna ja punamulta ovat yhä suosituimmat vaihtoehdot seuraavaksi hallitukseksi. Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän kyselyn mukaan porvarihallitus on vasta kolmanneksi suosituin vaihtoehto. Kyselyn kokonaistulokset eivät juuri poikkea edellisestä, STT:n kesäkuussa teettämästä kyselystä. Punamulta tosin oli tuolloin niukasti sinipunaa suositumpi, mutta porvarihallitus selvästi epäsuosituin vaihtoehto kolmesta.

Kokoomuksen ja keskustan kannattajista kuitenkin aiempaa useampi haluaisi porvarihallituksen. Sinipunan kannatus on puolestaan kasvanut SDP:n kannattajien keskuudessa Kaksi kolmesta SDP:n kannattajasta haluaisi nykyisen, sosiaalidemokraattien ja kokoomuksen varaan rakentuvan hallituspohjan jatkavan myös seuraavat neljä vuotta.

Keskustalaisten keskuudessa punamullan suosio on hiipunut, mutta silti yli puolet pitää sitä yhä parhaana vaihtoehtona seuraavan hallituksen pohjaksi. Kokoomuslaisista yli puolet pitää sinipunaa parhaana hallituspohjana. Myös kokoomuslaisten keskuudessa porvarihallitus on kuitenkin nyt aikaisempaa suositumpi.

Epätietoisten vastaajien joukko on yhä suuri: miltei joka viides vastaaja ei halunnut tai osannut sanoa kantaansa.
Kyselyyn haastateltiin tammikuussa tuhatta ihmistä. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.