Siniketun hinta laski

Siniketun nahkojen hinnat eivät yltäneet viime syyskuun huutokaupan tasolle Vantaalla torstaina pidetyssä kauden avaushuutokaupassa. Hinnat palautuivat viime kevään huutokauppojen tasolle. Nahoista maksettiin kuitenkin yhä kohtuullisen korkeita hintoja.

Turkistuottajat Oy onnistui myymään kaikki tarjolla olleet 220000 kotimaista siniketun nahkaa.
Nahat saatiin kaupaksi siitä huolimatta, että eteläkorealaisia ostajia ei tässä huutokaupassa näkynyt. Etelä-Korea on ollut varsin merkittävä turkisten ostaja. Ostajien poissaolo johtui maan epävakaasta taloudellisesta tilanteesta ja sekavista valuuttakursseista.

Nahkojen keskihinnaksi tuli 363 markkaa. Hinnanlaskun syynä oli Kaukoidän epävakaa taloudellinen tilanne. Osaltaan hintojen laskua selittää myös viime syyskuun ylimääräinen turkishuutokauppa, jossa myytiin huomattava määrä nahkoja. Nämä nahat ovat vielä matkalla vähittäiskauppaan.
Hintojen laskusta huolimatta avaushuutokaupan hintatasoa pidetään varsin kohtuullisena. Ennakko-odotuksiin nähden hintataso oli jopa korkeampi kuin uskallettiin odottaa, todetaan Turkistuottajat Oy:stä.

Puolet torstain huutokaupassa tarjotuista nahoista ostettiin Kiinaan. Merkittäviä määriä nahkoja ostettiin myös Turkkiin, Kreikkaan ja Venäjälle. Päivän kokonaismyynnin arvo oli 88 miljoonaa markkaa.
Seuraavat kaksi viikkoa ovat hyvin merkityksellisiä alkaneen kauden hintakehityksen ja kysynnän kannalta, sanoo toimitusjohtaja Pirkko Rantanen-Kervinen Turkistuottajat Oy:stä. Mitä paremmin ostajat onnistuvat myymään hankkimansa nahat eteenpäin, sitä lupaavammat ovat seuraavan, joulun alla järjestettävän huutokaupan näkymät. Turkiksilla on kysyntää kaikilla markkina-alueilla, mutta Etelä-Korean tilanne samoin kuin Venäjällä odotettavissa oleva rahauudistus aiheuttavat epävarmuutta.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat