Mainos

Sinikettu kävi kaupaksi

Keskieurooppalaisten, erityisesti saksalaisten ja italialaisten ostajien kiinnostus suomalaiseen sinikettuun vahvistui Turkistuottajien kansainvälisessä turkishuutokaupassa tänäään.

Huutokaupan kolmantena ja viimeisenä päivänä myyntivuorossa olleet noin neljännesmiljoonaa kotimaista siniketun ja shadow-ketun nahkaa myytiin 5-10 prosenttia kahden viikon takaista huutokauppaa korkeampiin hintoihin. Kolmipäiväisen huutokaupan myynnin arvo oli 314 miljoonaa markkaa.

Kotimaisten sinikettujen keskihinta oli 397 markkaa. Suurimmat koot ja kalleimmat laadut myytiin Turkin kautta Venäjän markkinoille. Muita merkittäviä ostajia olivat Hongkong/Kiina, Saksa, Italia ja Kreikka. Asiakkaita oli ennätysmäärä eli noin 350.

Turkistuottajien toimitusjohtajan Pirkko Rantanen-Kervisen mukaan hintatason vakiintuminen on rauhoittanut markkinat eikä hinta ole liian korkea kustannustietoisille eurooppalaisille.

-Vuoden viimeisen huutokaupan sataprosenttinen myynti ja nyt saavutettu hintataso luovatkin hyvän pohjan myyntikauden seuraaville huutokaupoille, totesi Rantanen-Kervinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.