Mainos

Sini Saarela taas ketjuissa Barentsinmerellä: "Henkeäsalpaavan luonnon takia"

Greenpeacen suomalainen aktivisti Sini Saarela on taas osoittamassa mieltään pohjoisilla arktisilla merialueilla. Nyt hän on kiinnittäytynyt norjalaisen Statoilin öljynporauslauttaan.

Greenpeacen aktivistit kahdeksasta maasta ovat nousseet Statoilin öljynporauslautalle vastustaakseen arktista öljynporausta. Yhtiö aikoo porata öljyä Karhusaaren luonnonsuojelualueen lähellä, pohjoisempana kuin koskaan.

Saarela sanoo toimivansa nyt täsmälleen samasta syystä kuin Venäjällä viime syksynä. Eli luonnon takia. Saarela oli viime vuonna Venäjällä vangittuna yli kaksi kuukautta yritettyään nousta venäläiselle öljynporauslautalle.

- Tuhannet ihmiset ovat vaatineet Karhusaaren suojelemista. Kävin saarella itse ensimmäisen kerran viime viikolla. En voi ymmärtää, miten kukaan voi olla niin vastuuton, että uhkaa sen henkeäsalpaavaa luontoa öljyonnettomuudella. Jos Statoil aiheuttaa onnettomuuden täällä, öljy kulkeutuu miljoonan merilinnun pesimäpaikalle alle viikossa, Saarela kommentoi Greenpeacen tiedotteessa.

Greenpeace vaatii Norjan ympäristöministeri Tine Sundtoftia pysäyttämään poraushankkeen. Greenpeacen vetoomuksen Karhusaaren puolesta on allekirjoittanut 50 000 ihmistä.

Sini Saarelan lisäksi mielenosoitukseen osallistuvat suomalaiset Rosa Gierens ja Amro El-Khatib, tiedottaa Greenpeace.

Barentsinmeren lisäksi Greenpeace iski arktista öljynporausta vastaan myös huomattavasti etelämmässä Hollannissa. Järjestön mukaan aktivistit kahlitsivat IJmuidenin satamassa laituriin öljynporauslautan, jonka on määrä lähteä poraamaan öljyä venäläiselle Gazprom-yhtiölle Petshoranmerelle. Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja