Mainos

Singaporen uusin kampanja: Olkaa kuin japanilaiset

Singapore haluaa asukkaidensa olevan ystävällisempiä, hyväntahtoisempia ja mukavampia toisilleen. Hallituksen tukeman kampanjan iskulauseena on vapaasti suomennettuna "Ystävällisyyttä kehiin!" Kampanjalla kannustetaan singaporelaisia kohtelemaan hyväntahtoisesti sukulaisiaan, kollegojaan ja naapureitaan.

Kampanja sai alkunsa tutkimuksesta, jonka mukaan alle puolet kaupunkivaltion asukeista kokee, että heitä kohdellaan ystävällisesti. Nyt singaporelaisten toivotaan samaistuvan "erittäin ystävällisiin ja hyvin käyttäytyviin japanilaisiin".

Ystävällisyyden sanomaa vievät eteenpäin elokuvatähdet ja muut julkkikset. Lisäksi opettajat antavat kouluissa oppitunteja lempeästä käytöksestä.

Singaporea on usein luonnehdittu hoivayhteiskunnaksi paitsi useiden rajoitusten myös mitä kummallisimpien kampanjoiden vuoksi, joilla pyritään vaikuttamaan asukkaiden sosiaalisiin taitoihin.

Opetuskampanjoilla on rohkaistu singaporelaisia muun muassa vetämään julkisten paikkojen vessat, puhumaan parempaa englantia ja lisäämään romantiikkaa parisuhteeseen. Yksi erikoisimmista kampanjoista lienee kehotus noudattaa täsmällisyyttä hääjuhla-aterialla. Tähän ohjeistukseen päädyttiin sen jälkeen, kun aterioilta jatkuvasti myöhästyneet häävieraat aiheuttivat paheksuntaa ja laajaa julkista keskustelua.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.