Mainos

Singapore maailman kilpailukykyisin

Singapore on säilyttänyt asemansa maailman kilpailukykyisimpänä valtiona. Toiseksi kilpailukykyisin on Yhdysvallat ja kolmantena tulee Hongkong. Suomi puolestaan on parhaana Pohjoismaana noussut sijalle 11.

Tiedot käyvät ilmi Maailman talousfoorumin (World Economic Forum) tänään julkistamasta raportista. Vuosittain julkistettava kilpailukykyraportti vertailee 59 maan kilpailukykyä arvioimalla niiden mahdollisuuksia nopeaan talouskasvuun keskipitkällä aikavälillä. Arviointikriteerejä ovat mm. työvoiman liikkuvuus, koulutus ja sosiaaliset tekijät, talouden avoimuus, verotusjärjestelmä ja talouspolitiikka.

Singapore onnistui säilyttämään edellisvuotisen kärkipaikkansa huolimatta Aasian talouskriisistä, joka vaikutti muiden Aasian maiden sijoituksiin laskevasti. Neljän kilpailukykyisimmän joukkoon mahtui silti kolme Aasian maata, Singaporen lisäksi kolmantena oleva Hongkong ja neljäntenä Taiwan. Viidentenä listalla oli Kanada, minkä jälkeen kuudentena tuli Sveitsi parhaana eurooppalaisena maana.

Suomen edellisvuoden 15. sija parani neljällä pykälällä, Suomi oli nyt sijalla 11. Muut Pohjoismaat tulivat vanavedessä: Norja (15.), Tanska (17.), Islanti (18.) ja Ruotsi (19.). Listan häntäpäässä olivat Venäjä, Ukraina ja Zimbabwe.

Kilpailukykyä arvioiva Maailman talousfoorumi on Sveitsissä toimiva kansainvälinen järjestö, johon kuuluu elinkenoelämän, politiikan ja tutkimuksen huippuosaajia.
(STT-Reuters-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.