Mainos

Simpsonit rynnistävät valkokankaalle

Tekijät ovat eri mieltä Homerin huimimmasta tempauksesta. Simpsoneita seurataan yli 70 maassa.

Tv:n pitkäaikainen suosikkisarja Simpsonit tekee aluevaltauksen huomenna, kun sarjan animaatiohahmot ponnahtavat valkokankaalle. Leffan nimi on yksinkertaisesti The Simpsons Movie.

Yksinkertaisuus nousi aiheeksi myös elokuvan tekijöiden haastattelussa. Kiistaa aiheutti vaikea kysymys siitä, mikä on ollut Simpsonien perheen isä-Homerin huimin typeryys.

Huominen elokuva heittää kehiin melkoisen tempauksen: Homer ihastuu päätä pahkaa erääseen sikaan, jolloin oma perhe jää huomiotta.

- Tämä on ehdottomasti Homerin kaikkien aikojen idioottimaisin tempaus, vakuuttaa Simpsonit-elokuvan käsikirjoittaja ja tuottaja James Brooks.

Tv-sarjan luonut Matt Groening on kuitenkin eri linjoilla. Hän muistuttaa, miten Homer kerran unohti, miten soittaa (USA:n) hätänumeroon 911. Groeningia miellyttää kovasti myös Homerin rukous, joka kuului "En tapaa yleensä rukoilla, mutta jos olet olemassa, pelasta minut, Teräsmies".

Homerin pää on kilpakenttä

Groening paljastaa, että Homerin aivoista on muodostunut Simpsonien tekijöille eräänlainen kilpakenttä.

- Käsikirjoittajat ja animaattorit kilpailevat siitä, kuka pystyy kehittämään kaikkein typerimmän Homer-vitsin.

Tämä typeryys on kuitenkin ollut samalla nerokasta. Homerin ja hänen perheensä edesottamuksia seurataan nykyisin tv-ruudusta yli 70 maassa.

- Katsojissa näyttää herättävän suurta iloa katsella Homerin kaltaista hahmoa, joka on heitä tyhmempi, Groening virnistää.

Simpsonit-elokuvan tekijät vakuuttavat yrittäneensä nostaa vielä panoksia tarinan leffaversioon. Sen enempää juonesta paljastamatta voi todeta, että mukana on muun muassa luonnonsuojelun teema - tosin sarjaan sopivan vinksahtaneella tavalla.

Simpsonien rinnakkaisuniversumi on osin kylmäävä paikka: elokuvassa kohtaamme myös "presidentti" Arnold Schwarzeneggerin.

Jo yli 400 tv-jaksoa

Simpsonit nähtiin ensimmäistä kertaa tv-ruudussa vuonna 1987, jolloin keltaihoinen pesue debytoi Tracey Ullman Show'ssa.

Omaan tv-ohjelmaansa Simpsonit pääsivät sekoilemaan vuonna 1989, eikä poppoo ole sen jälkeen jäänyt katsomaan taakseen.

Tähän mennessä Simpsonien tv-sarjan jaksoja on kertynyt jo yli 400. Alussa tarinan käsikirjoittajiin lukeutui talk show'n kuninkaaksi sittemmin noussut Conan O'Brien.

Simpsonien vaikutuksesta kertoo sekin, että sarjan hahmojen vakiorepliikit ovat tarttuneet puhekieleen vähän siellä ja täällä pitkin planeettaa. Niinpä oikeastaan missä tahansa saattaa kuulla Bartin herjan Eat My Shorts tahi Homerin kaikenkattavan huudahduksen D'oh!.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.