Mainos

Simolaiskahvilasta selitetään veikkausonnea: "Onnellisten kunta"

Isoja voittoja pienessä kunnassa. Miksi miljoonapotit ovat löytäneet Lapin maakunnan lounaisosan pikkukuntaan muita useammin?

– Sehän on mukava asia, että olemme sentään edes jossain onnekkaimpia, kun se ydinvoimalakin meni ohi. Jos ei muussa, niin rahassa ollaan onnekkaita, naurahtaa simolainen Vuokko Isokääntä.

Veikkauksen mukaan Simo on Suomen onnekkain kunta - Simoon on osunut jo neljä suurvoittoa eli yksi suurvoitto noin tuhatta asukasta kohden loton vuonna 1971 alkaneen historian aikana. Kunnassa asuu noin 3 500 ihmistä.

Isokääntä pitää Helmin lounaskahvilaa Simossa ja on huomannut kuntalaisten lottoinnon.

– Simolaiset ovat innokkaita lottoajia. Muutamalla eurolla kokeillaan onnea ja niistä syntyy isompia virtoja. Kyllä tulostakin tulee.

Helmin lounaskahvilassa on myyty isojakin voittoja - viimeksi joku onnekas pääsi lunastamaan 50 000 euroa ässäarvallaan.

– Jokin aika sitten meillä myydystä Kenosta napsahti jollekin 170 000 euroa. Aika ajoin tulee meidän mielestämme isompia summia, mutta toki pienemmätkin miljoonat meille simolaisille passaa.

Isokääntä ei liikesalaisuuteen vedoten kerro, kuinka paljon Helmin lounaskahvilassa lottoa myydään, mutta "myynti sujuu ihan hyvin".

– Emme ole aivan nelostien varressa, joten kyllä meidän lottomyynnistä kiitos ja ansio kuuluu pääosin kuntalaisille. Kyllä tämä on muutenkin onnekkaiden ihmisten kunta, meillä on täällä pienessä maalaiskunnassa kaikki hyvin.

Isokääntä ei ainakaan myönnä, että simolaisilla olisi omia kikkoja, joiden avulla onni kuntaa potkaisee muita useammin.

– Kaikkihan on vaan onnesta kiinni. Rohkeasti tiskille ja lappua pyytämään, kyllä me mielellämme autamme.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.