Mainos

Simeon II voittoon Bulgariassa

Bulgarian entisen kuninkaan Simeon II:n vaaliliitto on voittanut Bulgarian parlamenttivaalit.

Bulgarian entisen kuninkaan Simeon II:n vaaliliitto on voittamassa maassa eilen järjestetyt parlamenttivaalit. Kun äänistä oli tänään laskettu lähes kaikki, vaaliliitto oli saamassa runsaan 43 prosentin kannatuksen. Luku varmistaisi sille ehdottoman enemmistön parlamenttiin, mitä myös Gallup-yhtiön tämänpäiväinen mielipidetiedustelu ennustaa.

Pääministeri Ivan Kostovin keskustaoikeistolainen demokraattisten voimien liitto (UDF) oli laskennassa kerännyt äänistä hieman yli 18 prosenttia ja sosialistit runsaat 17 prosenttia. Kostov tunnusti varhain maanantaina puolueensa vaalitappion. Suurimpana syynä huonoon tulokseen Kostov näki sen, että hallitus oli samaan aikaan yrittänyt tasapainottaa maan taloutta ja toteuttaa uudistuksia.

Simeon sanoi myöhään eilen olevansa valmis muodostamaan maahan yhteishallituksen minkä tahansa puolueen kanssa, joka jakaa hänen tärkeimmät poliittiset päämääränsä. Simeon kuitenkin varoitti, että hallitusneuvotteluista ei tule helppoja.

Simeon on luvannut, että hänen vaaliliittonsa asettaa talouspolitiikkansa painopisteeksi bulgarialaisten elinolojen parantamisen. Hän on myös luvannut jatkaa Bulgarian luotsaamista EU:n ja sotilasliitto Naton jäseneksi.

Simeon lähti Bulgariasta maanpakoon vuonna 1946, kun kommunistit ottivat vallan. Hän ei ollut itse ehdokkaana vaaleissa, eikä ole täsmentänyt, mikä hänen roolinsa tulee olemaan uudessa hallinnossa. Simeon on Englannin kuningattaren Elisabetin sukulainen. Äänestysprosentti kohosi hieman edellisistä vaaleista ja oli lopulta 67 prosenttia.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.