Simaa vapuksi

Kotitekoinen sima on kylmänä nautittuna huippuhyvää janojuomaa. Juoma valmistuu kylmässä noin viikossa ja huoneenlämmössä kolmessa päivässä. Simaa voi maustaa esimerkiksi voikukilla, raparperillä, koivunlehdillä. Sokerin voi korvata hunajalla.

SIMA

8 l vettä
3 sitruunaa
1 kg fariinisokeria
(1 dl siirappia)
1/2 tl hiivaa
1. Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori ohuelti ja laita kuoret sima-astiaan. Lisää sokeri ja fariinisokeri ja halutessasi siirappi. Kuumenna 2 litraa vedestä kiehuvaksi ja lisää astiaan. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. 2. Purista sitruunoista mehu lisää se astiaan. Lisää loppu vesi kylmänä. Tarkista, että neste on n.37 C ja lisää hiiva liottamalla se ensin pieneen vesimäärään. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
3. Pullota, laita jokaiseen pulloon tilkka sokeria ja muutama rusina. Kun rusinat ovat nousseet pintaan ja sima on kirkastunut, on se valmista juotavaksi.

Kokeile myös:

Lue myös:

    Uusimmat