Mainos

Silvio Berlusconin kohtalonpäivä koittaa tänään

Italian entisen pääministerin Silvio Berlusconin tulevaisuus politiikassa saattaa ratketa tänään.

Korkeimman oikeuden odotetaan antavan päätöksensä siitä, oliko Berlusconille toukokuussa veronkierrosta annettu neljän vuoden vankeustuomio lainmukainen.

Alemmissa oikeusistuimissa annettu tuomio astuu voimaan vasta korkeimman oikeuden vahvistettua sen. Mahdollinen tuomio tarkoittaisi myös sitä, ettei Berlusconi voisi toimia julkisessa virassa viiteen vuoteen.

Vankilaan Berlusconin ei uskota joutuvan hänen korkean ikänsä vuoksi, mutta hän voisi menettää paikkansa senaattorina.

Niin sanotun Mediaset-oikeudenkäynnin tuomiota odotettiin vasta ensi vuoden tammikuulle, mutta oikeudenistunto aikaistettiin heinäkuun loppuun. Berlusconin Vapauden kansa -puolueen mukaan se todistaa, ettei Berlusconia kohdella kuten muita syytettyjä. Tuomareiden mukaan aikaistaminen oli kuitenkin tarpeen, sillä yksi syytteistä on vaarassa vanhentua.

Mieluummin vankilaan kuin kotiarestiin

Berlusconin aiemmat syytteet ovat joko vanhentuneet ennen lopullista tuomiota, ne on hylätty lakimuutosten takia tai Berlusconi on todettu valitusprosessin jälkeen syyttömäksi.

Berlusconin asianajajat ovat laatineet 50 kohdan listan, jonka perusteella he vaativat valitustuomioistuimen päätöksen kumoamista. Berlusconi voi vielä pyytää lykkäystä tuomioon, mutta hänen ei la Repubblica -lehden mukaan uskota tekevän sitä.

– On hyödytöntä pidentää tätä farssia. Tuomarit ovat joka tapauksessa jo tehneet päätöksensä, Berlusconin kerrotaan sanoneen ystävilleen ja asianajajilleen.

Berlusconi on sanonut menevänsä mieluummin vankilaan kuin kotiarestiin tai yhdyskuntapalveluun.

Tuomio olisi kova isku oikeiston ja vasemmiston muodostamalla yhteishallitukselle, vaikka pääministeri EnricoLetta onkin toistuvasti sanonut, etteivät Berlusconin oikeusjutut vaikuta hallitustyöskentelyyn.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.