Silvian lasketteluturma kerrottua vakavampi – pysyvät vammat mahdolliset

Kuningatar Silvia loukkaantui laskettelurinteessä Sveitsissä kolme viikkoa sitten.

Ruotsin hovi tiedotti Silvian joutuneen lasketteluonnettomuuteen 11. maaliskuuta, kun hän ja kuningas Kaarle Kustaa olivat muutaman päivän laskettelulomalla Sveitsissä.

Hovi kertoi tuolloin Silvian loukanneen oikean olkapäänsä. Loukkaantuminen tapahtui Silvian kaatuessa rinteessä. 

– Kuningatar kaatui sen verran pahasti, että hän loukkasi olkapäänsä. Myöhemmin sairaalassa olkapäässä todettiin olevan murtuma, hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren kertoi Aftonbladetille turman tapahduttua. 

Expressen uutisoi viime sunnuntaina Silvian vammojen olevan tiedotettua vakavammat. Lehden mukaan kuningatar jouduttiin leikkaamaan akuutissa operaatiossa ja nukutuksessa heti kaatumisen jälkeen.

Expressenin mukaan leikkauksessa hänen oikeaan olkapäähänsä asennettiin titaaniruuveja. 

Pysyvät liikeratavammat mahdolliset

Nyt lehden tiedot kuningattaren vammoista ovat tarkentuneet entisestään. Lehti kirjoittaa, että Silvialle saattaa jäädä kaatumisesta pysyvät vammat.

Häntä hoitavat lääkärit ovat arvioineet, että pahimmassa tapauksessa kuningatar ei pysty enää koskaan nostamaan oikeaa kättään päänsä yläpuolelle tai pyörittämään kättään kokonaan ympäri. 

Tällä hetkellä Silvia on kuntoutuksessa, ja joutuu käyttämään fysioterapiaan vähintään muutaman tunnin viikossa. 

Tiedotuspäällikkö Thorgren ei halunnut kommentoida lehdelle kuningattaren kuntoutusjaksoa. 

– Kerroimme onnettomuudesta ja siitä, että kuningatar oli saanut murtuman olkapäähänsä ja joutunut sairaalahoitoon. Emme kommentoi yksityiskohtia tämän tarkemmin. Kuningatar voi hyvin ja on toipumassa. Kaikki on menossa oikeaan suuntaan. 

Lue myös:

    Uusimmat