Silvia puhui onnettomuudestaan – arkielämä hankaloitunut

Kuningatar Silvia on kommentoinut ensimmäistä kertaa maaliskuista lasketteluonnettomuuttaan ja siitä toipumista.

Ruotsin hovi tiedotti 11. maaliskuuta kuningatar Silvian joutuneen lasketteluonnettomuuteen, kun hän ja kuningas Kaarle Kustaa olivat muutaman päivän laskettelulomalla Sveitsissä.

Hovi kertoi tuolloin Silvian loukanneen oikean olkapäänsä. Olkapään murtumaa jouduttiinkin operoimaan sairaalassa ja Silvian oikea käsi on ollut jo pitkään kantositeessä.

Aftonbladet tapasi kuningattaren Tukholmassa Silviahemmet-hyväntekeväisyysjärjestön tilaisuudessa. Silvia perusti  järjestön vuonna 1996. Tilaisuudessa Silvia edusti käsi kantositeessä.

– Voin hyvin ja lääkärit ovat tyytyväisiä. Nyt minun pitää jatkaa käteni kuntouttamista, jumpata sitä.

Millaista elämä on ollut onnettomuduen jälkeen, käsi paketissa?

– No onhan tämä ollut tylsää ja vähän hankalaa, kaikkeen menee nyt enemmän aikaa. Mutta tämä menee ohi, en ole mitenkään todella sairas.

Silvia edusti aiemmin viikolla juhlakonsertissa Tukholmassa. Vieraina konsertissa olivat myös presidentti Niinistö ja Jenni Haukio. Tuolloin Silvian käden sidettä ei juuri huomannut.

Silvia kertoi myös odottavansa innolla poikansa prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin kesäkuisia häitä.

– Oi, siitä tulee ihana juhli, koko perhe on iloinen häistä. Sofia on niin herttainen ja hänellä on iso sydän. Kaikki menee siis hyvin.

Silvian keskimmäinen lapsi, prinsessa Madeleine odottaa parhaillaan toista lastaan. Laskettu aika on kesällä, joten lapsi saattaa syntyä vaikka juuri häiden aikaan?

– Eihän sitä koskaan tiedä, milloin lapsi haluaa syntyä. Saapa nähdä, lapsi sen saa päättää.

Lue myös:

    Uusimmat