Silvia ja Kaarle Kustaa saapuvat tänään – bongaa näistä paikoista

Kuningaspari saapuu tiistaina kolmen päivän mittaiselle valtiovierailulle.

Kuninkaallinen vierailu alkaa kello 11 Presidentinlinnassa järjestettävällä vastaanottoseremonialla. Kansalaisten on mahdollista nähdä kuningaspari linnan edustalla ennen kuin he siityvät sisätiloihin.

Tiistaina Kaarle Kustaa ja Silvia vierailevat myös Ateneumissa tutustumassa Sibelius-näyttelyyn, vierailevat eduskuntatalossa sekä seppeleenlaskutilaisuudessa Hietaniemen hautausmaalla.

Illalla on luvassa Sauli Niinistön ja Jennin Haukion isännöimä juhlapäivällinen Presidentinlinnassa. 

Keskiviikkona kuningaspari tapaa start-up-yrityksiä ja nuoria järjestövaikuttajia ja lounastavat Helsingin kaupungintalolla. Silvia ja Jenni Haukio tapaavat nuoriat muotoilijoita Design Forumissa ja Kaarle Kustaa ja Sauli Niinistö vierailevat Santahaminassa. 

Viimeisenä vierailupäivänä eli torstaina kuninkaalliset matkustavat Lappeenrantaan. He vierailevat ammattikorkeakoulussa ja Lappeenrannan teknillisisessä yliopistossa. Lounas syödään Raatihuoneella. Pari tutustuu myös linnoituksen ortodoksiseen kirkkoon ja käy UPM:n Kaukaan tehtaalla. 

Ruotsin kuninkaalliset ovat vierailleet Suomessa eri yhteyksissä, mutta valtiovierailulla Kaarle Kustaa kävi viimeksi vuonna 2003. Sauli Niinistö puolestaan teki valtiovierailun Ruotsiin huhtikuussa 2012.

Vierailuseurueessa on mukana Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ja opetusministeri Gustav Fridolin sekä yritysjohtajien valtuuskunta. 

Lue myös:

    Uusimmat