Mainos

Siltojen kunto huolestuttaa Tiehallintoa

Tiehallinto arvioi, että yli 700 siltaa vaatii nopeaa kunnostamista. Sillat rapistuvat, koska korjauksiin ei ole riittävästi varoja.

Tiehallinto on huolestunut siltojen kunnosta. Tiehallinnon tuoreen selvityksen mukaan yli 700 siltaa ympäri Suomea tarvitsee pikaista korjausta.

Tiehallinto muistuttaakin, että sen hallinnassa olevien yhteensä 14 000 sillan kunto heikentyy jatkuvasti. Sen mukaan huonokuntoisten siltojen määrä on kasvanut tasaisesti vuodesta 1991 lähtien. Korjauksia ei ole voitu toteuttaa riittävästi niukan rahoituksen takia. Eniten huonokuntoisia siltoja on Hämeen, Kaakkois-Suomen ja Turun tiepiireissä.

Tiehallinnon mukaan kiireellisiä toimia vaativat pian etenkin 1960- ja 1970-luvuilla rakennetut siltojen "suuret ikäluokat". Tiehallinto muistuttaa, että käytännön kokemusten perusteella silta tulee peruskorjausikään 30-40 vuoden iässä. Siten kaikki 1960- ja 70-luvuilla rakennetut sillat eli noin puolet Suomen maantiesilloista ikääntyy lähiaikoina peruskorjauskuntoon.

Siltojen kunnossapitoon lisää varoja


Tiehallinto pyrkii lähes kaksinkertaistamaan siltojen ylläpitoon ja korjauksiin suunnatut varat vuoteen 2006 mennessä. Varojen toivotaan kasvavan kolmessa vuodessa nykyisestä 22 miljoonasta eurosta noin 35 miljoonaan euroon. Lisärahoitus otetaan päällystettyjen teiden ja sorateiden ylläpidon rahoitusosuudesta.

Tämän vuoden rahoitussummalla korjataan noin 160 siltaa, kun viime vuonna niitä korjattiin 150. Kokonaisuudessaan tieverkon ylläpitoon ja peruskorjauksiin käytetään tänä vuonna 200 miljoonaa euroa. Summa on lähes kolmannes koko perustienpidon 650 miljoonan euron rahoituksesta.

Tiehallinnon mukaan myös tieverkon ylläpidon ja peruskorjauksen rahoitustarve kokonaisuudessaan lisääntyy koko ajan rahoituksen jälkeen jäämisen ja liikenteen kasvamisen takia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.