Mainos

Silmitöntä ilkivaltaa suositulla kesämökkijärvellä: "Jälki on julmannäköistä – oli vain haluttu tehdä tuhoa"

Kaloisten kyläyhdistyksen aktiiveja odotti karu näky Valajärven rannalla sijaitsevalla kesäpaikalla: vaatimaton mökki oli tuhottu lähes täydellisesti.

Jäljistä päätellen mökillä on riehuttu kirveen kanssa, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Tapio Ketonen. Ketosen mukaan hävitys oli niin täydellinen, ettei puuttunut muuta kuin se, että mökki olisi tuikattu vielä tuleen.

– On julmannäköistä, kun kirveellä oli isketty astiakaapin ovia. Saunan kiukaaseenkin oli lyöty lommoja kirveen hamarapuolella, Kaloisten kyläyhdistyksen puheenjohtaja kuvaa järkyttävää näkyä MTV Uutisille.

– Ikkunoiden lämpölasit oli lyöty kirveellä rikki niin kovalla voimalla, että karmitkin olivat menneet säleiksi. Ei puuttunut muuta kuin että mökki olisi tuikattu tuleen, tuho oli niin täydellistä, Tapio Ketonen toteaa.

Suositulla Valajärven mökkirannalla sijaitsee lähes satakunta mökkiä. Matkaa Riihimäelle on viisitoista kilometriä ja Hämeenlinnaan kolmisenkymmentä.

Viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kyläyhdistyksen mökin lisäksi oli tuhottu neljä muuta mökkiä. Naapurimökin omistaja oli lähtenyt tiluksiltaan lauantai-iltana kello 18 aikaan, ja tuhot paljastuivat hänen tultuaan takaisin sunnuntai-iltana.

– Siinä ei ole ollut mitään järkeä. Meidän mökistämme ei oltu viety mitään ja kuulin, että naapurinkin mökistä oli viety vain yksi viinipullo. Kirveen ilkivallan tekijät olivat tuoneet mukanaan. Oli vain haluttu tehdä tuhoa ja se on käsittämätöntä, hämmästelee Ketonen.

Tekijöitä vaikea tavoittaa

Ketonen kertoo, että riehujat eivät jättäneet jälkeensä mitään henkilökohtaista.

– Poliisi kyseli meiltä, olemmeko löytäneet kaljatölkkejä tai muuta tekijöiden jättämiä esineitä, jotta he voisivat ottaa sormenjälkiä. Emme löytäneet mökistämme mitään. Tekijöitä voi olla vaikea tavoittaa, kun mökit sijaitsevat metsän keskellä ja lähin asuttu talo on puolen kilometrin päässä, pohtii Ketonen.

Kyläyhdistys on vuokrannut pienen mökin Hämeenlinnan kaupungilta. Vielä ei ole selvyyttä, kuka maksaa viulut.

– Meiltä löytyy kyllä talkooväkeä, mutta kyläyhdistyksen tili menee pahasti miinukselle jos tuhot jäävät meidän maksettavaksi, harmittelee Ketonen.

Yhdistyksen vaatimattomassa mökissä on vain sauna, tupa keittonurkalla ja yksi makuuhuone. Mökkiin näkee kaikista ikkunoista eikä siellä ollut mitään arvokasta, kodinkoneitakin vain kahvinkeitin ja televisio.

– Hämeenlinnan poliisi tutkii tuhotöitä. Tämä ilkivalta on kyllä käsittämätöntä. Mökki on ollut käytössämme jo kymmenkunta vuotta eikä mitään tällaista ole sattunut koskaan aiemmin, päivittelee Ketonen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.