Mainos

Silminnäkijät: Tilanne järkyttävä!

Suomalaisuhrien määrästä on edelleen epäselvyyttä. Ulkoministeriö vahvisti eilen yhden suomalaisen kuolleen, mutta MTV:n uutisten tietojen mukaan suomalaisia olisi menehtynyt kymmenkunta. Kateissa on yhä yli 200 suomalaista.

Malesialaiselle Langkawin saarelle matkanneet suomalaiset ovat turvassa, matkatoimisto Lomamatkat ja Matka-Vekka ilmoittivat aamulla. Suomalaisten evakuointia jatketaan tänään: nyt aamulla Helsinki-Vantaalle on saapunut lisää pelastettuja suomalaisia.

Phuketin Phaton Beachilta aamulla Suomeen palannut Irma Unkuri (ensimmäisessä kuvassa) kuvaa tilannetta näin:

- Tilanne siellä oli järkyttävä, erittäin järkyttävä. Itse en ollut mukana siinä kauheimmassa tilanteessa. Asuimme korkeassa hotellissa ja meidät ohjattiin heti ylös. Näimme kaiken sen kauhun mitä siellä oli.

- Minä meinasin joutua veteen, mutta en onneksi joutunut. Pakenin hotellin katolle ja autoja pyöri vesimassojen keskellä ja ihmiset pakenivat henkensä edestä ja kaikki tapahtui silmänräpäyksessä. Tuurista on kiinni kuka on säilynyt hengissä ja paljon ihmisiä on kadonnut, kertoo silminnäkijä Juha Vuorinen.

- Huhuja kuuli paljon, ja siellä puhuttiin, että pieniä saaria on paljon kadoksissa. Eli niissä olisi kaikki huuhtoutunut mereen oppaineen kaikineen, Vuorinen jatkaa.

- Kuultiin kun siellä oli suomalainen pariskunta. Heidän piti lähteä rantaan ja he huusivat, että siellä on katastrofi sattunut, että ilmeisesti hirmumyrsky. Että ihmisiä tulee mutaisina rannasta. Sitten kiivettiin ylös katsomaan ja koko laakso oli veden peitossa. Siellä oli täysi paniikki, kertoo silminnäkijä Eeva Hietanen.

- Hetkinen täytyy mitettiä sanoja. Mä hermostun muuten. Siinä tosiaan tapahtui niin, että mun kaveri oli rannalla kun tämä tapahtu ja se jäi kokonaan veden peittoon. Me olimme sadan metrin päässä ja me oltais oltu samalla uimarannalla ellemme me olisi olleet ostamassa kortteja, kun meillä oli ne ostamatta vielä, kertoo Kari Sillanpää.

Eeva Hietasella takana on pitkä lento. Kuinka hänen mielestään suomalaiset lentomatkalla suhtautuivat paluuseen kotiin?

- Kyllähän siellä aika paljon puitiin näitä asioista. Se oli oikeastaan ihan hyvä, että päästiin juttelemaan keskenään niistä tunteista. Ehkä se shokki iskee vasta parin päivän päästä, kun tajuaa kuinka lähellä se hengenlähtö on ollut siellä. Jos oltais rannalla oltu niin ei varmaan tässä oltais.

(MTV3)

(Huomenta Suomen erikoislähetys 28.12.2004)

Suomalaisturistit etsivät läheisiään Thaimaan Phuketissa.

(Huomenta Suomen erikoislähetys 28.12.2004)

Tilanne Aasian maanjäristyksen tuhoalueella on äärimmäisen sekava.

(Huomenta Suomen erikoislähetys 28.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.