Mainos

Silminnäkijät: Nigerin presidentti tapettu

Nigerin presidentti Ibrahim Bare Mainassara sai surmansa tänään sotilastukikohdassa maan pääkaupungissa Niameyssa, kertoi luotettava lähde Togon pääkaupungista. Aiemmin päivällä Nigerin armeijan joukot ja panssarivaunut siirtyivät kaduille Niameyssa, kertoivat silminnäkijät.

Ranskan radion mukaan länsiafrikkalaisessa Nigerissä on käynnissä joko asevoimien kapina tai vallankaappausyritys. Heti ei ollut selvillä, miksi presidentti oli sotilastukikohdassa, mutta eräiden arvailujen mukaan hän olisi yrittänyt paeta maasta. Kaikki puhelinyhteydet Nigeriin katkaistiin tänään ja Niameyn siviililentokenttä oli suljettu.

Sotilaat estivät päivällä pääsyn presidentinlinnan läheisyyteen sekä muille tärkeille alueille. Nigerin radio suljettiin ja presidentti Ibrahim Bare Mainassaralle uskolliset joukot vartioivat tv-taloa.

Nigerissä pidettiin helmikuussa kaoottiset kunnallisvaalit, jossa voittajaksi näytti olevan nousemassa oppositio. Oppositio vaati torstaina presidentti Mainassaran eroa sen jälkeen, kun maan korkein oikeus oli määrännyt vaalit pidettäväksi uudelleen lähes kaikissa vaalipiireissä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.