Mainos

Silminnäkijät Lontoon teatteriturmasta: Ihmiset kirkuivat ja peittyivät pölyyn

Teatterivieraat kertovat kuulleensa räsähdyksen ennen Apollo-teatterin katon romahtamista Lontoossa, kertoo BBC.

Teatteriesitys oli melkein loppuunmyyty eli salissa oli 720 ihmistä.

Silminnäkijät kertovat BBC:lle, että näyttelijät reagoivat ja yrittivät osoittaa ylös kattoa. Näyttelijät näyttivät kauhistuneita, jonka jälkeen kattorakenteita alkoi tippua.

Palomiesten mukaan teatterin katosta romahti osa yleisön päälle. Samalla romahtanut katto vei mukanaan paloja parvista.

– Ensin luulimme, että tapahtumat kuuluivat esitykseen. Onneksi kaikki ovat ok. Vaimoni on melkein viimeisillään raskaana, mutta kunnossa, kertoo eräs teatterikävijä, joka pakeni teatterista vaimonsa ja appivanhempiensa kanssa.

Yleisön joukossa oli paljon lapsiperheitä.

– Kattoa romahti yleisön päälle aivan edessämme. Suojauduimme parven alle ja juoksimme. Ihmiset kirkuivat. Ensin luulimme, että se oli osa esitystä. Lopulta nappasin lapseni ja juoksimme, kertoo kahden teini-ikäisen lapsensa kanssa teatterissa ollut Amy Lecoz BBC:lle.

Eräs silminnäkijä kertoo, että teatteri meni yhtäkkiä pimeäksi ja pölypilviä oli joka puolella. Muiden silminnäkijöiden mukaan ihmiset peittyivät roskiin ja pölyyn. Osa ihmisistä oli ruhjeilla ja osa itki.

– Palomiehet ovat työskennelleet hyvin haastavissa olosuhteissa -- en ole urani aikana nähnyt tällaista onnettomuutta, kertoo palomies Nick Harding Lontoon palolaitokselta.

– Kun saavuin paikalle, oli pimeää ja erittäin pölyistä ja ihmiset makasivat teatterin lattialla, pelastushenkilökuntaan kuuluva Maria Smith, joka oli ensimmäisten joukossa onnettomuuspaikalla, kuvailee tilannetta BBC:lle.

Lähes 90 loukkaantui eilen illalla paikallista aikaa tapahtuneessa turmassa. Katon romahduksen syy ei ole vielä tiedossa.

Apollo-teatterin omistaja kuvailee onnettomuutta järkyttäväksi ja kertoo tutkimusten olevan käynnissä syyn löytämiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.