Mainos

Silminnäkijät: Argentiinan junaturma järkytti jopa pelastajat

Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa tapahtuneessa junaturmassa on kuollut ainakin 49 ihmistä ja yli kuusisataa loukkaantui, kaksisataa vakavasti.

Onnettomuus tapahtui aamuruuhkan aikaan, kun ihmisiä täynnä ollut lähijuna törmäsi päin laituria vilkkaalla pääteasemalla. Syyksi arvellaan jarruvikaa.

Silminnäkijät ja onnettomuudesta selviytyneet ovat kertoneet paikallismedialle kauhukokemuksistaan. Eräs matkustaja kertoo, että juna oli niin täynnä matkustajia, että törmäyksen vaikutus oli suunnaton. Hänen mukaansa jopa pelastajat järkyttyivät onnettomuuspaikan näkymästä.

Matkustajat sinkoutuivat toistensa päälle ja pitkin junan käytäviä "silmänräpäyksessä", toinen kertoo. Suuri osa matkustajista menetti välittömästi tajuntansa. Osa ruhjoutui onnettomuudessa pahasti, osa huusi tuskissaan.

– Näin ruumiita ja verta jokapuolella, eräs pelastaja kertoo.

– Ensimmäisessä vaunussa oli ihmisseinämä, kertoo toinen, joka vertasi tapahtumapaikan näkymää vuoden 1994 discopaloon. Tuolloin 194 ihmistä kuoli täpötäydessä yökerhossa.

Rautateiden turvallisuudesta vastaava Juan Pablo Schiavi kertoo, että junan vaunut rysähtivät onnettomuudessa päällekkäin, yksi vaunuista upposi jopa kuusi metriä toisen sisään.

– Kaikki tapahtui hetkessä. En tiedä miten pääsimme ulos. Junan ovi osui minuun kun yritin suojata tyttöäni, kertoo kahden pikkulapsen äiti Myriam.

Junan kuljettaja loukkaantui turmassa vakavasti.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.