Mainos

Silminnäkijä: Yhtäkkiä alkoi täristä ja paukkua

Indonesiassa Javan saaren tuntumassa on sattunut voimakas maanjäristys. Useat toimistotalot ovat huojuneet järistyksessä, jonka voimakkuudeksi arvioidaan yli 7,0 Richerin asteikolla.

Tuhansia ihmisiä on evakuoitu, eikä kuolonuhreiltakaan ole vältytty.

YK:ssa työskentelevä Eeva Suhonen oli toimistossaan Jakartassa järistyksen sattuessa.

- Yhtäkkiä alkoi täristä ja hytistä kovasti. Olin kahdeksannessa kerroksessa, rakennuksessa on 26 kerrosta. Ihmettelimme hetken, mitä on tapahtumassa, ja lopulta menimme suojaan pöytien alle. Kovasti kuului erilaisia paukkuvia ääniä. Tilanne kesti kolmesta neljään minuuttiin.

Suhonen ja hänen työtoverinsa evakuoitiin pian rakennuksesta, sillä sen seiniin oli ilmeisesti tullut pieniä murtumia.

Normaali elämä jatkui pian

Jakartan keskustassa tuhannet ihmiset tulivat ulos rakennuksista, ja tunnelma heti järistyksen jälkeen oli pelokas ja levoton. Paikallisten uutisten mukaan järistys oli kattanut koko maan.

- Edellisestä isommasta järistyksestä on nyt pari vuotta aikaa, joten ihmiset ovat melko vakavasti ottaneet tämän tilanteen.

Ainakaan Jakartassa ei ole tuntunut jälkijäristyksiä. Suhonen kertoo, että tilanne palautui normaaliksi yllättävänkin pian.

- Elämä jatkui pian normaaliin malliin. Tuntui jopa yllättävältä se, että ihmiset palasivat kaduille myymään hedelmiä ja muita tarvikkeita ihan kuin olisi ollut tavallinen päivä. Tilanne on siis yllättävänkin hyvä ottaen huomioon, että takana on näinkin suuri järistys.

Työtoverit ottivat raskaasti

Suhonen kertoo, että jotkut työtoverit olivat järkyttyneet järistyksestä pahoin. Hän itse oli pysynyt rauhallisena, sillä hän oli valmistautunut järistyksiin ennalta.

- Järistyksen iskiessä pitäisi hakeutua rakennuksen sellaiseen osaan, missä mitään ei putoa päähän ja mikä on tukevin osa. Ulos ei aina kannata mennä, sillä monessa paikoissa sähköjohdot voivat tulla niskaan. Jos on oikein hyvin varustautunut, niin ihmisellä on valmiina rinkka, jossa on muutaman päivän tarvikkeet.

Hän kiittelee myös työskentelyä kansainvälisen organisaation palveluksessa, sillä YK on tiedottanut työntekijöitään tilanteesta säännöllisesti.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.