Mainos

Silminnäkijä: Tripolin lentokentällä kaaos

Libyassa Tripolin lentokentällä vallitsee täysi kaaos, kertoo suomalaisen matkatoimiston johtaja.

Starlight Tours -matkatoimiston toimitusjohtaja Timo Saressalo kertoo, että kentälle on leiriytynyt 5000 ihmistä, jotka ovat pääasiassa egyptiläisiä. Vettä, vessoja tai ruokaa ei ole.

- Yritimme päästä lennolle Damaskokseen, mutta se ei onnistunut. Matkustajia oli satoja, paikkoja vain 150. Lahjoimme sitten itsemme toiselle lennolle Aleppoon Syyriaan. Jonotus kentälle kesti yli vuorokauden, Saressalo kuvailee.

Hänen mukaansa kentällä oli runsaasti hollantilaisia, turkkilaisia, italialaisia ja ranskalaisia sotilaskoneita, ja lisää laskeutui koko ajan.

Saressalon mukaan vartijat pitävät jonoja kurissa väkivalloin. Turvatarkastuksista on luovuttu, mutta kentälle tultaessa on muodollinen tarkastus.

- Kentän ulkopuolella on tuhansien ihmisten hylättyjä matkatavaroita, kuten vaatteita, kodintarvikkeita, hotelleista varastettuja televisioita ja hiustenkuivaimia. Vettä ja mutaa on nilkkoihin saakka noin kilometrin säteellä lentokentästä, Saressalo kertoo.

Saressalon mukaan kaupungin eteläosassa ei ole näkynyt jälkiä taisteluista.

- Näimme muutamia kuorma- ja hinausautoja kuljettamassa pois poltettuja autoja. Bensa-asemille on pitkät jonot, ja osa oli suljettuna bensan loputtua. Kaupat, toimistot ja virastot olivat kiinni.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.