Silminnäkijä: Tiedot Bangkokin kentän räjähdyksestä perättömiä

Bangkokin kansainvälisellä lentokentällä olevan suomalaistoimittajan mukaan tilanne kentällä on mielenosoituksista huolimatta rauhallinen. Mielenosoittajat istuvat pääosin terminaalin ulkopuolella pihan pysäköintialueella ja pitävät siellä palopuheitaan.

- Hallituksen tukijoita täällä ei näyttäisi olevan, kertoo Bangkokissa asuva toimittaja Timo Kuronen.

Kuronen kertoi aamulla Suomen aikaa kuulleensa joitakin mielenosoittajilta, että protesti aiotaan lopettaa tämän päivän jälkeen. Opposition odottama pääministerin konekin laskeutunee puoliltapäivin Suomen aikaa jonnekin Thaimaan maakuntakentälle.

Paikallisten lehtitietojen mukaan hallitus ei ryhdy koviin vastatoimiin vaan odottaa yhä, että liikehdintä loppuisi hiljakseen itsestään. Kaikki päivän lähdöt Bangkokin kansainväliseltä lehtokentältä on peruttu, mutta ainakin yksi kone laskeutui kentälle aamukahdeksalta Suomen aikaa.

Tiedot kentällä sattuneesta kranaatti- tai pommiräjähdyksestä olivat Kurosen käsityksen mukaan perättömiä.

Kuronen oli tavannut myös ruotsalaisperheen, joka oli tullut maahan tiistaina Finnairin lennolla ja yritti nyt jatkaa etelään. Perheen pellavapäisistä pojista tuli kentällä hetkessä suosittuja valokuvauskohteita, koska heillä sattui olemaan päällä keltaiset paidat. Keltainen on mielenosoittajien tunnusväri.

Kentällä on myös runsaasti Etelä-Thaimaasta kotoisin olevia muslimeja, jotka odottavat pääsyä pyhiinvaellusmatkalle Mekkaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat