Mainos

Silminnäkijä: Palaneita ihmisiä juoksi lentokentällä

Silminnäkijät ovat kuvailleet Venäjän lentokenttäiskua "valtavaksi räjähdykseksi", joka sai aikaan laajan paniikin. Aluksi lentokentällä oleville ihmisille ei ollut edes selvää, mikä oli aiheuttanut vavisuttavan äänen.

- Palaneita ihmisiä juoksee alueella. Pelastustyöntekijät näyttävät kantavan kuin lihanpalasia paareilla, kun he vievät ihmisiä turvaan, kuvaili silminnäkijä Andrei kauhistuttavaa näkyä paikalliselle City FM - radioasemalle heti räjähdyksen jälkeen.

- Jotakin kamalaa tapahtuu täällä. Kymmeniä ihmisiä raahataan pois paareilla ja matkalaukkukärryillä.

Lentomatkustajaksi esittäytynyt Nadezhda kertoi samaiselle radiokanavalle, että ihmisiä oli täysin veren peitossa räjähdysalueella.

Brittiläinen Mark Green saapui British Airwaysin lennolla Moskovan Domodedovon lentokentälle juuri ennen pommiräjähdystä.

Hän kertoo uutiskanava BBC:lle, että matkatavarahihnojen alueella ja sen ympäristössä oli tuhansia ihmisiä räjähdyksen aikoihin.

- Olimme kävelemässä kollegani kanssa saapuvien lentojen terminaalissa ulos kohti autoamme, kun valtaisa räjähdys tapahtui. Sillä hetkellä me emme tienneet, että kyseessä oli pommi-isku. Katsahdimme kollegani kanssa toisiimme ja totesimme, että "se kuulosti kuin autopommilta". Räjähdyksen ääni kirjaimellisesti ravisutti meitä, Green kuvailee.

Hän kertoo, että iskun jälkeen lentokentällä vallitsi "paniikki". Green itse auttoi verta vuotavaa venäläismiestä juottamalla tälle vettä.

Moskovan kansainväliselle Domodedovon lentokentälle tehdyssä iskussa on kuollut kymmeniä henkilöitä ja yli sata on loukkaantunut. Kyseessä oli ilmeisesti itsemurhaisku.

(MTV3 - AFP- BBC)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.