Mainos

Silminnäkijä Eurotunnelin palosta: Ihmiset menivät paniikkiin

Eilen iltapäivällä Englannin kanaalin alittavassa vilkkaasti liikennöidyssä Eurotunnelissa syttynyt palo on saatu taltutettua satojen ranskalaisten ja brittipalomiesten voimin.

Ranskalaisviranomaisten mukaan palon kimpussa taisteli 200 ranskalaista ja arviolta 100 englantilaista palomiestä. Viranomaisten mukaan pääpaloalue saatiin sammumaan jo aamulla, 16 tuntia palon syttymisen jälkeen, ja nyt loputkin palopesäkkeet on taltutettu.

Tunnelissa oli palon syttyessä kuorma-autoja kuljettanut juna, josta evakuoitiin 32 ihmistä huoltotunnelin kautta. 14 matkustajaa vietiin sairaalaan, osa heistä kärsii savun hengittämisestä johtuvista hengitysongelmista.

Palon arvellaan syttyneen junan kyydissä kulkeneen kuorma-auton sytyttyä vielä tuntemattomasta syystä tuleen. Tuli levisi nopeasti myös muihin ajoneuvoihin.

Silminnäkijä: Ihmiset menivät paniikkiin

Junassa ollut ranskalainen kuorma-autonkuljettaja Patrique Lejein kertoo kuulleensa ensin kovia pamahduksia.

— Kuulimme kaksi kovaa pamausta, ne kuulostivat räjähdyksiltä, ja sitten vaunuun levisi sankka savu. Juna pysähtyi kirskuen ja lensimme kaikki eteenpäin. Valot sammuivat ja junassa vallitsi täysi sekasorto – ihmiset menivät paniikkiin. Emme tienneet mitä oli tapahtunut, Lejein kuvaa Guardian-lehden haastattelussa.

Lejeinin mukaan junan varauloskäynti jumittui ja eräs matkustajista joutui rikkomaan vaunun ikkunan, jotta ihmiset pääsivät ulos.

Turhautuneet matkustajat tyytymättömiä Eurostariin

Rautatieasemille jääneet matkustajat ovat tyytymättömiä Eurostarin toimintaan tapauksen johdosta.

Englantilainen eläkeläinen John Jefferson joutui odottamaan junaa parisiilaisella Gare du Nordin asemalla pahinpaan ruuhka-aikaan.

— Paikalle ei saatu ketään vähääkään korkeampiarvoista Eurostarin virkailijaa kertomaan mistä oli kyse. Asemalla meitä oli 300 vihaista matkalipun haltijaa eikä Eurostarilla tuntunut olevan mitään vaihtoehtoista suunnitelmaa. Olimme hyvin ärtyneitä, eikä heitä näyttänyt kiinnostavan yhtään, Jefferson tilitti Guardianille.

Vasta tuntien epätietoisuuden jälkeen Eurostarin virkailijoiden kerrotaan alkaneen jakaa asemalle jääneille briteille Pariisin karttoja ja listoja paikallisista hotelleista. Yhtiö lupasi myös korvata mutkustajille sekä majoituksen että taksimatkat.

Liikenne alkaa ehkä viikonloppuna

Tunnelin alitse kulkeva Eurostar-juna on peruuttanut liikennöinnin tunnelissa ainakin täksi päiväksi. Tämä tietää suuria logistiikkaongelmia, sillä 30 000 tuhannen ihmisen oli määrä matkustaa Eurostarin 50 vuorolla Lontoon, Brysselin ja Pariisin välillä pelkästään tänään.

Tunnelipalo on aiheuttanut myös valtavia ruuhkia Kentin autoteillä Iso-Britannian puolella. Eilen junamatka kanaalin ali peruuntui 15 000 matkustajalta.

Joidenkin lähteiden mukaan osa junista saattaa aloittaa liikenteen tunnelissa aikaisintaan viikonloppuna.

Lue myös:

(MTV3-The Guardian-Enex)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.