Mainos

Silmätautien klinikka: Sopimattomia hitsarilaseja auringonpimennyksen katsomiseen

Helsingin yliopiston silmätautien klinikka varoittaa auringonpimennyksen katsojia liikkeistä, jotka voivat paremman puutteessa myydä sopimattomiakin suojalaseja.

Klinikan mukaan yksi parhaista suojista on lasi nro 14 - numeroa 12 alhaisempaa lasia ei pidetä aurinkoa katsottaessa turvallisena. Silmätautien klinikka kertoi tänään saaneensa tiedon, että ainakin pääkaupunkiseudulla on yleisölle myyty myös hitsarinlaseja 9, 10 ja 11, jotka eivät täytä turvallisuuden vaatimuksia.

Klinikan osastonylilääkärin dosentti Tero Kivelän saaman tiedon mukaan esimerkiksi Helsingissä Mikonkadun K-Raudassa on myyty hitsarinlaseja 9,10 ja 11. Liikkeen toimitusjohtajan Pekka Halmeen mukaan lasit ovat vapaasti ostettavissa eikä niiden myynti ole mitenkään luvanvaraista tai rajoitettua.

Halmeen mukaan myymälän palvelutiskillä on tiedote, että laseissa myytävät vahvuudet eivät riitä auringonpimennyksen katselemiseen. Jos asiakas kysyy, käyvätkö liikkeessä myytävät hitsauslasit auringonpimennyksen katselemiseen, hänelle kerrotaan, etteivät ne käytettävässä olevan tiedon mukaan käy, hän sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.