Mainos

Sillanpää jäänee tuomitsematta

Helsingin keskustassa tapahtuneesta kolmoismurhasta ja kahdesta murhan yrityksestä syytteessä oleva 31-vuotias espoolainen Sanna Sillanpää sairastaa paranoidista skitsofreniaa.

Mielentilatutkimuksen ja siitä annetun Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen antaman lausunnon perusteella Sillanpää on ollut tekoa tehdessään ymmärrystä vaille. Oikeudelle jätettyjen mielentilalausuntojen perusteella Sanna Sillanpää on psyykkisen sairaanhoidon tarpeessa ja hän jää hoidettavaksi valtion mielisairaalaan.

Syyttäjä vaatii kolmoissurmasta Sillanpäälle 15:n vuoden vankeustuomiota. Syyttäjän mielestä Sillanpää on vain alentuneesti syyntakeeton ja hän on ymmärtänyt tekonsa helsinkiläisellä ampumaradalla.

Sillanpää ei ollut tänään Helsingin käräjäoikeudessa vastaamassa syytteisiin, vaan häntä edusti asianajaja Timo Niemi, jonka oikeus määräsi Sillanpään uskotuksi mieheksi. Käräjäoikeus käsitteli istunnossa asianomaisten lähes miljoonaan markkaan nousevia vahingonkorvausvaatimuksia.

Oikeus on aiemmin tuominnut vakuustakavarikkoon murhasta syytetyn Sanna Sillanpään omaisuutta 900 000 markan edestä. Jos käräjäoikeus toteaa Sanna Sillanpään syylliseksi murhiin ja murhan yrityksiin, niin häntä ei lain mukaan tekoa tehdessään ymmärrystä vailla olevana tuomita kärsimään murhasta langetettavaa elinikäistä vankilatuomiota.
(MTV3-STT)
Jarkko Sipilä raportoi Sillanpään oikeudenkäynnistä. (1:12)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.