Mainos

Siljan Pankakoski ei vahvista varustamon ostoaikeitaan

Varustamon toimitusjohtaja Antti Pankakoski ei suostu kommentoimaan Kauppalehden tietoja, joiden mukaan hän olisi kerännyt Siljan ostoon lähinnä ulkomaisen sijoittajaryhmän.

Varustamokonserni Silja Linen myynti lykkääntyy alkuperäisestä aikataulustaan parilla kuukaudella. Aamun Kauppalehti kertoi, että yhtenä syynä on ilmeisesti se, että varustamon toimitusjohtajan Antti Pankakosken vetämä sijoittajaryhmä on "mustana hevosena" lähtenyt tekemään tarjousta yhtiöstä.

- Olen sanonut kaikkiin Siljan myyntiin liittyviin kysymyksiin, koskivatpa ne vaihtoehtoa a, b, c tai d, että en kommentoi niitä, toteaa STT:n tavoittama Silja Linen toimitusjohtaja Antti Pankakoski.

Varustamolähteiden mukaan Pankakoski on saanut mukaansa Siljan ostohankkeeseen myös joitakin suomalaisia, mutta enimmäkseen ulkomaisia pääomasijoittajia. Siljan piti siirtyä uudelle omistajalle jo huhtikuun lopussa.

Pankakosken mukaan Siljan omistajan Sea Containersin taholta on todettu, että selvyys asiaan tulee vuoden toisen neljänneksen aikana eli kesäkuun loppuun mennessä.

Siljan myynnin järjestelijän, pankkiiriliike Socie'te' Ge'ne'ralen johtaja Dan Clague ei paljasta sitä, kuinka suuri on ostajaehdokkaiden joukko. Aiemmin Siljasta ostotarjouksen ovat tehneet Tallink ja Viking Line.

Siljan myyntihinnaksi tulee eri kansainvälisten arvioiden mukaan velkoineen noin puoli miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.