Mainos

Silja Serenade pääsi matkaan

Silja Linen Silja Serenade -alus pääsi lähtemään Helsingistä kohti Tukholmaa huolimatta SAK:laisen Merimies-unionin lakosta.

Osa aluksen miehistöstä jätti aluksen, mutta se pääsi lähtemään noin kello 19.40 eli runsaat puolitoista tuntia aikataulusta myöhässä, kerrotaan Silja Lineltä. Alus lähti merenkulkuviranomaisten tarkastuksen jälkeen.

Silja Line

Lakon syynä on sopimuskiista, joka koskee Sea Containersin Tallinnaan liikennöivää SuperSeaCat Four -alusta. Merimies-unioni on puheenjohtaja Per-Erik Nelinin mukaan antanut oman esityksensä kiistan ratkaisuksi ja odottaa nyt siihen varustamon vastausta.

Lakko koskee myös Helsingin ja Tallinnan välillä kulkevaa Finnjet-alusta sekä Turusta Tukholmaan matkaava Silja Europaa. Niiden matkaanpääsystä ei ole vielä tietoa. Myös Finnjetin väkeä kerrotaan kuitenkin marssineen jo ulos aluksesta.

Super SeaCat kiistan syynä

SuperSeaCat

Lakon syynä on sopimuskiista, joka koskee Sea Containersin Tallinnaan liikennöivää SuperSeaCat Four -alusta. Merimies-unioni protestoi sen johdosta, ettei Italian lipun alla liikennöivään alukseen ole saatu neuvoteltua liitolle kelpaavaa työehtosopimusta.

Silja Line toimitti tänään julkisuuteen SuperSeaCat Four -aluksen virolaismiehistön allekirjoittaman kannanoton, jossa miehistö vakuuttaa olevansa tyytyväinen nykyisiin sopimuksiinsa. Miehistön mukaan se ei ole pyytänyt eikä aio pyytää Merimies-unionia ajamaan etujaan. Allekirjoittajat katsovat, että unionin toimien takana on suomalaisten merimiesten etu, ei virolaisten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.