Mainos

Silja Europaa valmistellaan hinaukseen

Ahvenanmaan saaristossa ruorivian takia pysähtyneenä olevaa risteilyalus Silja Europaa valmistellaan hinaukseen. Laivan on tarkoitus saapua Turun satamaan iltapäivällä. Hinauksen piti alun perin alkaa aamulla kello 6, mutta hinaus myöhästyi tunnilla.

Tallink-Siljan varatoimitusjohtaja Pasi Näkki kertoo MTV3:n uutisille, että hinausaluksen on tarkoitus varmistaa Silja Europan turvallinen pääsy Turun satamaan.

- Tilanne on tosiaan semmoinen, että se on ikään kuin ajanut ympyrää Sottungan länsipuolisella vesialueella koko yön odottaen hinaajaa varmentamaan pääsyä Turun satamaan. Laivan tulisi olla satamassa tänään joskus iltapäivän aikana, kertoo Lindroos.

Siljan ohjausjärjestelmään tuli vika

Silja Europa oli eilen matkalla Tukholmasta Turkuun, kun laivan ohjausjärjestelmässä havaittiin tekninen vika. Turun meripelastuskeskus sai ilmoituksen laivan ohjausjärjestelmässä olevasta viasta kello 15.40.

Laiva sijaitsee tällä hetkellä Ahvenanmaan saaristossa. Laivalla olevilla matkustajilla ei Tallink Siljan mukaan ole vaaraa eikä myöskään itse laiva ole vaarassa.

Yhtiö hyvittää matkustajille

Laivalla on 1373 matkustajaa ja 286 miehistön jäsentä. Yhtiö tarjoaa kaikille laivalla oleville matkustajille ilmaisen illallisen ja aamiaisen.

- Ilmeisen rauhallisesti kaikki on mennyt, ja mitään paniikkia ei ole syntynyt, kertoo Tallink-Siljan tiedottaja Laura Saksala matkustajien reaktioista tilanteeseen.

Silja Europan sunnuntai-illanlähtö Turusta peruttiin. Myös maanantaiaamun lähtö Tukholmasta on peruttu. Matkalippujen hinnat palautetaan asiakkaille kokonaan.

Silja Europa liikennöi Turku-Tukholma-reitillä. Vuonna 1993 valmistuneella aluksella on yli 3000 matkustajapaikkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.