Mainos

Silja Europa pois liikenteestä muutaman päivän

Matkustaja-alus Silja Europa on muutaman päivän poissa liikenteestä. Aluksen vasemmassa potkurissa havaittiin eilen ohjausvika, joka johtui öljyvuodosta potkurin hydrauliikkajärjestelmässä.

Silja Europan eilinen iltalähtö Turusta Tukholmaan peruuntui teknisen vian vuoksi. Vikaa yritettiin korjata illalla Turun satamassa, mutta pian havaittiin, että vika oli potkurissa laivan ulkopuolella. Näin ollen vian korjaaminen edellyttää aluksen telakointia. Silja Europa lähti puolen päivän aikaan Turusta Helsinkiin Vuosaaren telakalle, jossa vikaa päästään korjaamaan huomenna.

-Potkurin hydrauliikkajärjestelmässä ilmeni sisäinen öljyvuoto, minkä takia potkurin lapojen nousukulma alkoi vähitellen pienentyä, kertoo johtaja Christian Grönvall. Hänen mukaansa vika ei aiheuttanut mitään vaaratilannetta, ja alus siirtyy omin voimin Helsingin telakalle. -Öljyvuodon takia aluksella ei pystytä ajamaan huippunopeutta, ja siksi katsoimme parhaaksi korjata vian heti, vaikka alus muuten on ajokelpoinen.

Silja Europalla oli illalla noin 2500 matkustajaa. Matkustajille tarjottiin tilaisuus yöpyä laivalla, ja lisäksi he saivat laivalla illallisen ja aamiaisen. Osa matkustajista pääsi aamulla lähtemään Tukholmaan Silja Festivalilla tai muiden yhtiöiden aluksilla.

-Koko aamu on yritetty löytää matkustajille korvaavia reittejä. Sesonki on parhaimmillaan, joten vapaita paikkoja ei valitettavasti ole paljon tarjolla, Grönvall kertoo. Hänen mukaansa kuitenkin noin 600 matkustajaa voitiin sijoittaa jo aamulla Silja Festivalille, joka lähti Turusta tunnin myöhässä.

Silja Europan arvioidaan palaavan liikenteeseen maanantaina 24. heinäkuuta, jolloin sen pitäisi lähteä illalla Turusta kohti Tukholmaa. Europan peruuntuneiden vuorojen matkustajille pyritään mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan muita reitti- tai alusvaihtoehtoja. Varauksia koetetaan myös siirtää myöhempiin ajankohtiin. Matkustajia pyydetään olemaan yhteydessä siihen matkatoimistoon tai Silja Linen myyntipisteeseen, jossa varaus on tehty.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.