Mainos

Silikonirinnat ulkomailta? Huomioi nämä seikat

Esteettinen kirurgia on ollut viime päivien puheenaiheena terveydelle haitallisten PIP-rintaimplanttien takia.

Lääkäriliitto muistuttaakin esteettisen kirurgian riskeistä. Erityisesti terveysturismi tuo liiton mukaan tullessaan ongelmia, jotka jäävät käytännössä potilaan itsensä kärsittäviksi.

Lääkäriliitto kehottaa potilaita selvittämään myös ulkomailla tehtävien leikkausten mahdolliset komplikaatiot ja niiden kustannukset. Lisäksi sopimukset kannattaa aina tehdä kirjallisesti.

– Kun kyseessä on kirurginen toimenpide, niin täytyy muistaa, että mahdollisuus komplikaatioon on aina olemassa. Komplikaation hoito tarkoittaa lisätoimenpiteitä ja lisäkustannuksia, Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve muistuttaa.

– Esteettinen kirurgia ei ole sairaudenhoitoa, mutta voi olla, että esteettisen kirurgian seurauksena syntyy jopa sellaisia ongelmia, jotka täytyy käsitellä sairaudenhoitona. Tyypillisiä komplikaatioita on verenvuoto ja tulehdukset. Tulehdus voi tuhota esteettisen kirurgian koko lähtökohtaisen päämäärän.

Suomalainen potilasvakuutus turvaa vain kotimaassa tehdyt toimenpiteet. Esteettinen kirurgia ei ole sairaudenhoitoa, joten siitä ei potilaalle suoriteta sairausvakuutuskorvausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.