Mainos

Silikonirinnat kauppatavaraa ilman valvontaa

Silikonirintaleikkaukseen menevät naiset eivät saa riittävästi tietoa leikkaukseen liittyvistä lyhytaikaisista tai pitkäaikaisista riskeistä.

Kauneusleikkauksissa käytettäviä implantteja ei myöskään mikään viranomainen valvo, sairausvakuutus ei korvaa mitään kustannuksia eikä potilasvakuutus kanna vastuuta virheistä. Jos lopputulos ei tyydytä, ongelmat on hoidettava kuluttajaviranomaisten kanssa, jotka ovat tällaisten asioiden kanssa kuitenkin vielä vierailla vesillä.

Stakesissa silikonirintoihin liittyviä ongelmia tutkinut terveydenhuollon lisensiaatti Sirpa-Liisa Hovi on kirjoittanut Vihreän Sivistysliiton uuteen Pultti-sarjaan pamfletin silikonirinnoista ja -hinnoista. Hovi on alan johtava asiantuntija Suomessa. Viime vuonna hän julkaisi tutkimuksen silikonirinnat hankkineiden suomalaisnaisten kokemuksista.

Suomessa rintaimplantteihin käytetään Hovin arvion mukaan vuosittain noin kahdeksan miljoonaa markkaa. Arvio on laskettu halvimman eli noin 20 000 markkaa maksavan implantin hinnan mukaan; niitä asetetaan noin 400 naiselle vuosittain.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.