Mainos

Silikonikohu koventaa alan kilpailua Etelä-Amerikassa

Argentiina, Kolumbia ja Brasilia ovat kauneusteollisuuden ja -kirurgian suurvaltoja, jotka houkuttelevat myös ulkomaalaisia halvoilla hinnoillaan. Nyt plastiikkakirurgian yrittäjät kilpailevat kohuttujen PIP-silikonien vaihdoista.

Esimerkiksi Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa voi saada leikkauksen "ilmaiseksi", jos ostaa uudet silikonit. Niiden kerrotaan maksavan 400-800 euroa.

– Viimeaikaiset tapahtumat ovat aiheuttaneet paniikkia asiakkaidemme keskuudessa. Olemme päättäneet olla solidaarisia, eräs yrittäjä markkinoi verkkosivuillaan.

Ranskasta on viety Etelä-Amerikkaan kymmeniätuhansia PIP-implantteja. Osa asiakkaista aikoo aloittaa oikeustaistelun, elleivät he saa uusia silikoneja ilmaiseksi.

– Olemme ostaneet viallisen tuotteen, joka voi olla vaarallinen. Myyjän on kannettava vastuunsa, sanoo asianajaja Virginia Luna, 34.

– Edustan viittäkymmentä naista, mutta määrä kasvaa koko ajan. Joissakin tapauksissa on jo päästy sopimukseen, kun kirurgin vakuutus on kattanut kustannukset.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.