Mainos

Silakkaa kalastettu kohta täysi kiintiö

Suomalainen silakka uhkaa loppua, sillä silakkaa on kalastettu jo lähes EU:n sallima määrä. Jos sallittua kalastusmäärää ei nosteta parin viikon sisällä, joudutaan silakat ostamaan ruotsalaisilta.

Silakka-herkkuja haluaville on viimeiset kolme viikkoa jouduttu myymään "ei oota" helsinkiläisessä ravintola Salvessa. Nyt silakkaa kuitenkin saa, mutta ehkä väliaikaisesti. EU:n asettamasta silakkakiintiöstä on maa- ja metsätalousministeriön mukaan kalastettu jo 88 prosenttia, joten silakan riittämistä on säännöstelty kalastuskiellolla.

- Silakasta on ollut huutava pula nyt kolme-neljä viikkoa. Se on loppunut tukkureiltamme eikä sitä saa, koska kalastuskiintiö on ollut täysi. Eli suomalaisilla kalastajilla on ollut silakanpyyntikielto, voivottelee Salven ravintolapäällikkö Sari Seppänen.

Kuukauden verran kestänyt kalastuskielto päättyi vajaa viikko sitten, mutta seuraava rajoitus alkaa jo huomenna ja kestää lauantaihin. Silakan saanti saattaa keskeytyä jälleen, ellei EU päätä nostaa kalastusmääriä korkeammiksi.

Jos kiintiöistä ei päästä sopimukseen, kalastavat ruotsalaiset Suomen aluevesillä ja myyvät silakkaa Suomeen. Silakan hinta saattaa myös nousta hieman tuonnin myötä. Kalastettavaa silakkaa kyllä riittää, mutta määrä ei ole yhtä suuri kuin aikaisemmin Itämeren olosuhteista johtuen. Kokonaan silakka tuskin Suomesta loppuu.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.