Mainos

Sikojen kurja kohtelu kuohuttaa Ruotsissa

Ruotsalainen eläinsuojelujärjestö on nostanut esiin sikojen kurjat oltavat. Järjestö on käynyt noin sadalla sikatilalla ja törmännyt huonoon kohteluun lähes jokaisessa sikalassa, kertoo Ruotsin radion uutistoimitus Ekoredaktionen.

Yhdellä tilalla kuvatussa filmissä näytetään, miten siat syövät kuollutta lajitoveriaan.

Djurrättsalliansen-järjestön mukaan eläinsuojelulakeja rikottiin lähes kaikkialla: sioilla oli haavoja tai muita vammoja, ilma sikalassa oli tunkkaista taikka sikalasta puuttuivat oljet.

Yhden tutkitun tilan omistaa Lars Hultström, Ruotsin lihantuottajien Swedish Meat -järjestön puheenjohtaja.Hultström on myös muun muassa ruokatalo HK Scanin ja eläinlääkäriyritys Svenska Djurhälsovårdenin hallitusten jäsen.

Kuohuttava filmi, jossa siat söivät kuolleen sian ruhoa, oli otettu juuri Hultströmin tilalta. Ruotsin radion uutistoimitus sanoi varmistaneensa filmin aitouden.

Hultström ei halunnut kommentoida radiolle kuvia tai sikatilansa oloja.

Johan Beck Friis Ruotsin eläinlääkäriliitosta sanoi filmin osoittavan eläinten räikeää heitteillejättöä.

Sama keskustelu käytiin Suomessa kaksi vuotta sitten

Tuotantoeläinten kohtelu nousi lööppeihin myös Suomessa kaksi vuotta sitten, kun Ylen A-studio esitteli Oikeutta Eläimille -järjestön kuvamateriaalia kaltoin kohdelluista eläimistä. Materiaalin kerrottiin olleen peräisin suomalaisilta sika-, broileri- ja munatiloilta.

Asian saaman julkisuuden seurauksena eläinsuojeluviranomaiset tekivät reilun viikon sisällä ohjelman näyttämisestä tarkastuksen 65 tilalle, joista neljänneksessä havaittiin eläinsuojelurikkeitä. Yhdeltäkään ei kuitenkaan löytynyt välittömiä toimenpiteitä vaativia rikkomuksia. Tehtyjen tarkastusten tulokset vastasivat viime vuosina tehtyjen EU-eläinsuojelutarkastusten tuloksia.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.