Mainos

Sikoja haudattiin elävältä lumeen Itävallassa

Eläinten oikeuksia ajavat järjestöt ovat järkyttyneitä itävaltalaisesta kokeesta, jossa 29 sikaa haudattiin elävältä syvään lumeen. Kokeella haluttiin sikojen avulla tutkia, kuinka ihminen pärjäisi lumivyöryissä. Itävaltalainen ja saksalainen eläinoikeusjärjestö ovat nostaneet yhteissyytteen kokeen pääideoijia vastaan eläinrääkkäyksestä.

Tiedemiehet halusivat tutkia, kuinka lumen alle muodostuvat ilmakuopat vaikuttavat selviytymiseen lumivyöryissä. Heidän mukaansa siat olivat rauhoitettu ja kokeella oli viranomaisten hyväksyntä. Yksi viidestä lumivyöryn hautaamasta ihmisestä jää ilmakuoppaan. Tiedemiehet olivat toivoneet voivansa kehittää uusia hengenpelastusmenetelmiä kokeen avulla.

Koe keskeytettiin viime perjantaina vain tunteja sen aloituksesta julkisen vastustuksen pelossa. Kokeessa ehti kuolla kymmenen sikaa 29:stä.

Syyttäjät eivät vielä ole päättäneet tuleeko asia käsittelyyn. Koe oli Innsbruckiin yliopiston lääketieteellisen ja italialaisen Bolzanon ensihoitokeskuksen yhteistyötä.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.