Mainos

Sikainfluenssavirus muuntunut Norjassa

Norjan kansanterveyslaitos kertoo tutkijoiden löytäneen norjalaisista sikainfluenssaviruksen uuden muunnoksen. Samaa muunnosta on löydetty myös Ruotsissa.

Maailman terveysjärjestö WHO vahvistaa saaneensa tiedon Norjassa löytyneestä muunnoksesta. WHO:n mukaan samanlaisia muunnoksia on todettu Brasiliassa, Kiinassa, Japanissa, Meksikossa, Ukrainassa ja Yhdysvalloissa jo niinkin aikaisin kuin keväällä.

Norjassa muuntunutta virusta löydettiin kolmelta potilaalta, joista kaksi on kuollut. Kansanterveyslaitos tutki kaikkiaan 70 sikainfluenssapotilaan näytteet.

Kansanterveyslaitoksen johtajan Geir Stene-Larsenin mukaan muuntunut virus aiheuttaa useimmissa lievän taudin, mutta voi joillekin olla vaarallinen. Virus iskee alemmaksi hengitysteihin kuin alkuperäinen viruskanta.

Samaa muunnosta on ruotsalaistutkijoiden mukaan löydetty myös Ruotsissa. Mikrobiologi Maria Brytting Ruotsin tartuntatautivirastosta sanoo kuitenkin, että löydetyt muunnokset eivät vaikuta aggressiivisilta ja rokote puree niihin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.